Veckobrev

Hej alla!!

Denna vecka var extra kort då två dagar gick bort för att vi lärare hade studiedagar.
Det som vi gjorde under måndagen var att vi fick lyssna till en professor i pedagogik från England, London som pratade om vikten av att lära barnen att lära för ett livslångt lärande. Dylan Wiliam pratade mycket om att det är viktigt för oss pedagoger att tänka på att hela tiden återkoppla tillbaka till barnen – att ställa frågor och göra barnen delaktiga i sitt egna lärande. Väldigt givande och inspirerande.
Eftermiddagen bestod av att olika kollegor i Sigtuna Kommun höll i olika seminarium kring olika områden som vi alla fick ta del av.
Tisdagen var en dag tillsammans med Apple då vi fick internutbildning i ItunesU som en ett väldigt bra program för oss pedagoger att använda för att skapa kurser inom olika projekt, ämnen, pedagogiska planeringar mm.

Under torsdagen hade vi ett temauppstart som blev väldigt lyckat. Våra läsfixare kom tillbaka och presenterade vårat gemensamma lästema för höstterminen.

Här är en länk till Cecilias blogg med en positiv nyhet om bygget av skolan:
http://steningehojden.wordpress.com/2014/09/25/ett-viktigt-besked/

Den 2 oktober är det dags för SKOLFOTOGRAFERING!
Lapp om fotografering skickas med hem idag. Viktigt att lappen till fotografen kommer tillbaka och lämnas på torsdag när fotograferingen är!
Det är en lapp till som skickas med hem idag och det är skolans ordningsregler som ni får ha hemma.

Under veckorna 40-41 kommer hela skolan att delta i ett cykel och gå projekt.
Det är ett projekt för att uppmuntra alla att gå och cykla så mycket vi kan. Varje morgon får barnen på en plansch pricka för hur de kom till skolan – cykel, gående eller bil.

Vecka 44 närmar sig då det är skollov!
Måndag 27/10 är både skola fritids stängt men övriga veckan – tisdag-fredag är fritids öppet. Alla som behöver fritids denna vecka måste lämna tider! Lapp skickas med hem idag fredag och lappen tillbaka snarast!

Ha en trevlig helg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *