Matematik och Musik

Idag har vi jobbat hårt…. På förmiddagen var barnen indelade i två grupper och den ena gruppen hade matematik då vi tränade mönster och den andra gruppen hade språklek. Barnen som hade matematik fick sitta och göra en övning tillsammans fyra och fyra. Lyssna på en instruktion, samarbeta och sedan turas om – det gick jättebra och  vi gick sedan igenom vad vi gjort och lyfte fram att resultaten faktiskt blir väldigt olika fast man fått lika instruktion och att allt är OK!

På musiken sedan fick alla barnen sitta individuellt med papper och penna framför sig och sedan lyssna på musiken som vi spelade upp för att sedan rita det de kände när de hörde musiken. Vi spelade upp flera olika sånger allt från hårdrock, klassiskt, Disney till country. Barnen tyckte först att det var lite svårt men tyckte samtidigt att det var roligt!
Det blev härliga bilder med många olika motiv på!

Vill också passa på att skriva och påminna om lapparna som ska tillbaka påskrivna till skolan!!
Fotografering på torsdag – en lapp som vårdnadshavaren måste skriva under som ska lämnas till fotagrafern!
Ordningsreglerna ska också skrivas på och lämnas tillbaka till skolan.
Sedan är det också en tredje lapp från fritids om v. 44 – skriv vilka tider barnen kommer vara på fritids och lämna tillbaka!
Kom ihåg att 27 oktober är både skola och fritid stängt!

4 reaktion på “Matematik och Musik

  1. Det är roligt att höra att barnen pratar om det vi gör i skolan och att de uppskattar det! Kul! Tack för de fina kommentarerna!

  2. Det är roligt att höra att barnen pratar om det vi gör i skolan och att de uppskattar det! Kul! Tack för de fina kommentarerna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *