Lärplattan

Idag fick barnen börja bekanta sig med vårat nya lärverktyg -Ipaden!

De fick idag tillsammans med sin parkompis öppna lådan, ta fram fodral och sätta dit Ipaden i sitt fodral. Det visade sig vara en väldigt bra samarbetsövning som krävde ganska mycket för att få alla delar på rätt plats.
Nu kommer vi snart att få börja använda Ipaden som det lärverktyg som vi önskar.
Vi kommer att börja med att låta barnen få börja med grunderna (även för de barnen som har IPad hemma) för att alla ska vara på samma grundnivå.

Vi kommer sen att använda appen som heter ”skolstil” när vi ska träna att skriva, vi kommer ha en app som heter ”bornholmslek” där barnen får träna på olika både skriv-och läsövningar på ett lekfullt sätt.
En annan app som vi kommer används heter ”Book Creator” där barnen kommer få skapa egna böcker.

Viktigt är att vi pratar med barnen om att det är ett lärverktyg och att vi måste vara försiktiga och hantera den varsamt. Vi i skolan spelar inte spel utan att det gör man på Ipaden hemma, på skolan använder vi det som en lärplatta där vi har appar med pedagogisk tanke bakom.

Det kommer bli en spännande tid framöver….

8 reaktion på “Lärplattan

  1. Åh va spännande. Perfekt att ni skriver vilka appar ni använder så kan vi även ladda ner dessa hemma om de vill fortsätta öva 🙂 //Jessica (Cleos mamma)

  2. Åh va spännande. Perfekt att ni skriver vilka appar ni använder så kan vi även ladda ner dessa hemma om de vill fortsätta öva 🙂 //Jessica (Cleos mamma)

  3. Åh va spännande. Perfekt att ni skriver vilka appar ni använder så kan vi även ladda ner dessa hemma om de vill fortsätta öva 🙂 //Jessica (Cleos mamma)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *