Giraffdag!

FullSizeRender
I tisdags hade hela skolan en ”Giraffdag”. Giraffen är ju skolans maskot. Även på vår värdegrundstavla finns giraffen med.
Elevrådet och alla klasser på sina klassråd har diskuterat skolans värdegrund. Orden som finns med är inte helt lätta att förstå sig på. Då bestämde vi oss för att ha en giraffdag och arbeta med vår värdegrund.

Skolans värdegrund består av fyra huvudrubriker som vi under veckorna fram till jul kommer att fokusera på på olika sätt.

Under tisdagen tittade vi först på ett program från UR som heter ”Rättens riddare” som handlar om kompisar, tjej/kille och vad som är OK att göra mot varandra och inte.
Sedan fick varje barn ett rött papper och en blyertspenna och sedan rita någonting som INTE är OK att göra mot en kompis. Barnen satt i mindre grupper och fick berätta om sin bild och vad de hade ritat och varför vilket ledde till väldigt givande diskussioner.

Här är några av förslagen:

IMG_0436
Sedan fick alla ett gult papper och där skulle de rita någonting positivt att göra mot sin kompis och då kom det fram jättemånga bra saker som vi ska fokusera på.

För att dessutom förstärka vi-känslan på skolan hade vi gemensamt dop för vår stora giraff som till vardags står i matsalen. Namnet är framröstat av skolans elever. Det vinnande namnet blev Sky.

På eftermiddagen väntade en spännande skattjakt med QR-koder

QRskattjakt

som sedan avslutades med en härlig fruktsallad som barnen själva var med att skära!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *