Veckobrev

Hej alla härliga föräldrar

Vi börjar med viktig information, alla föräldrar måste gå in via denna länk och anmäla om erat barn ska vara på fritids fredag den 19 december och vilken tid. Denna dag har vi skolavslutning och skolan slutar reda kl: 10:00 och vi behöver veta hur många barn som är kvar.
Anmäl er snarast tack!

Barnen tycker om vår QR julkalender och det är spännande att se för varje dag vad som döljer sig bakom koden…..
Det har varit någon julsång, ett avsnitt från Pelle Svanslös julkalender, något matematikuppdrag från tomten och ett uppdrag där man skulle kopiera en gran – låter lätt men är väldigt trixigt.
I torsdagsmorse var Cecilia inne hos oss och hälsade på och hon har skrivit i sin blogg om vår julkalender – gå in och titta: http://steningehojden.wordpress.com/2014/12/04/morgon-hos-forskoleklassen/

Vi hade gymnastik inne klassrummet i onsdags då vi lyssnade och dansade till
Just Dance vilket var väldigt uppskattat av barnen.
Vi har julpysslat under veckan, läst ur vår lärbok som heter Lyckostjärnan och sedan jobbat med texten och berättelsen både före – under och efter.

Nästa vecka blir spännande på två sätt – första på onsdag den 10 december är det Nobeldagen. Inför denna dag har alla barn (på hela Steningehöjden skola) gjort varsin bok/saga på IPaden i appen BookCreator. Böckerna ska handla om vänskap och ha en framsida med titel, författare och en bild, en början, en handling och ett slut.
Alla i förskoleklassen har kämpat och klurat ut olika berättelser. Av dessa böcker kommer vi nu att välja ut en bok från varje årskurs som på Nobeldagen kommer få ett pris av en drottning och en kung.
Sedan är det LUCIA på fredagen den 12 december som barnen också är väldigt spända och förväntansfulla över.
De är jätteduktiga på att sjunga våra sånger så nu lägger vi mycket energi på att träna på att stå och gå och sjunga som är lite svårt.

Cecilia har gjort månadens höjdeninformation som ni får gå in och läsa:
http://steningehojden.wordpress.com/2014/12/02/manadens-hojdeninfo/

Ha nu en härlig helg och vila och njut…..

PS Tänk på att det blir kallare och kallare och barnen är ute varje rast och på fritids på eftermiddagarna – det behövs bra och varma kläder!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *