veckobrev v 6

En vecka till har gått och veckobrevet kommer här. Det är roligt att få berätta för er vad vi gör här på skolan på dagarna så ni får en inblick i våra dagar. Har ni förresten sett att det är ljust tidigare på morgnarna nu och faktiskt också ljust när man åker hem? Visst är det väl härligt att vi går mot ljusare, och lite varmare tider.

Vi har börjat med ”Dagens guldstjärna” för den/dom som håller bra ordning på sina kläder i hallen, som ställer upp sina skor eller som hjälper sina kompisar och detta har lett till att de faktiskt har blivit mer ordningsamma och prioriterar att hålla koll :-). Ni föräldrar får en guldstjärna om ni kollar i kvarglömtlådan :-).

Februari är en av de månader som drabbar oss mest med sjukdomar, även här har vi märkt det. Vi vill påminna er om att sjukanmäla innan kl. 8.

Under veckan som varit har vi arbetat med NTA – där har barnen startat upp sina egna NTA böcker – i BookCreator – där de ska dokumentera sina upptäckter under våren. Nu har de jämfört sina armar och mätt med pappersremsor och på så sätt jämfört vems arm är längst/kortast? Det är en del saker som är väldigt viktigt men också som är lite svårt och det är ju start- och slutpunkt – ”annars blir det fusk!” I språklek var vi ute och  vi tränade på att forma olika ljud och begynnelsebokstäver. Vi har lekt en lek där barnen får var sin bild och ska para i hop bilden med en annan kompis bild så att de får ett sammansatt ord.

Barnen älskar att vara ute och leka i snön! De bygger och leker många härliga lekar. Vi håller tummarna för att snön får ligga kvar och gärna lite kramsnö så ska vi ha konstruktion utomhus!!

GLÖM INTE ATT ANMÄLA TILL SPORTLOVET!! http://fritidshöjdarna.se/?p=279

Nästa vecka:
Måndag – Idrott
Tisdag – NTA/Språklek & Veckans bokstav
Onsdag – ASL & Idrott
Torsdag – NTA/Språklek & Elevens val
Fredag – Skogen

Gå in på Cecilias blogg och läs hennes månadsinformation
https://steningehojden.wordpress.com/2015/01/31/manadsinfo-pa-hojden/

TREVLIG HELG!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *