Veckobrev v. 17

Hej alla!

Fantastisk vecka, fantastiska barn och fantastiska aktiviteter.

Det var världsbokdagen igår och då uppmärksammade vi det med att tillsammans med ettorna läsa boken Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna! Det är en härlig bok med härliga bilder och mycket fantasi! Barnen fick sedan fundera över sin egna favoritbok och sedan berätta om den.
Idag fredag har vi följt upp boken med filmen med samma titel och pratat igen och mer kring berättelsen.

Barnen har också gjort egna fantastiska korta berättelser med en början, ett problem, en lösning och ett slut. Se nedan:

Nästa vecka kommer vi arbeta med likabehandlingsplanen och prata om att vi har den, varför vi har den och om innehållet. Vi kommer också att lyfta vår värdegrund och diskutera många viktiga ord, begrepp och om olika dilemman man kan hamna i.

Glöm inte att det är FÖRÄLDRAFORUM på onsdag 29 maj kl 18-19:30 då vi kommer prata om källkritik, internet, sociala medier. Kom gärna!

Nästa vecka är det Valborg på torsdag och 1 maj på fredag då vi är lediga och då får lite längre helg! Barnen var inte ledsna över att skolan var stängd på fredagen?? Vi förstår ingenting 🙂

Måndag den 11/5 har hela skolan friidrottsdag. Vi kommer att vara på Midgårdsvallen.

2 reaktion på “Veckobrev v. 17

  1. Fantastiskt vad mycket ni har lärt er det här året, vilka sagor!! Bra jobbat alla höjdare i förskoleklassen 🙂 // Jessica (Cleos mamma)

  2. Fantastiskt vad mycket ni har lärt er det här året, vilka sagor!! Bra jobbat alla höjdare i förskoleklassen 🙂 // Jessica (Cleos mamma)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *