Veckobrev v. 41

Hej!
Veckorna flyger fram och det närmar sig höstlov!
Idag fredag så har alla barn fått sina efterlängtade röda lådor! Det är en ask där de kommer få en stiftpenna och ett suddgummi i.

Jag har möblerat om lite i klassrummet då vår möblering med borden mot väggarna inte riktigt passade att starta upp terminen med. Nu sitter alla i grupper och vi tränar oss på att sitta tillsammans och att dela och samarbeta.

Veckans mål – Lyssna på varandra – går tyvärr lite sisådär. Jag har blivit hårdare och väntar ut eleverna tills de faktiskt är tysta och lyssnar innan jag går vidare och det är fler och fler som uppmärksammar det och gör vårat ”tysttecken”.

Vårat uppstartade projekt med rastkompisar tas emot mest med glada och positiva tankar. Några tycker att det är lite svårt att komma på bra aktiviteter men jag tycker ändå att det fungerar väldigt bra.
Vi fortsätter ett tag till…

I matematiken har vi arbetat med talet 5 och lite kring 10 kompisarna.
I läsuppdraget som de fick i går – kapitel 7 – handlar det bland annat om ett program som Ceasar pratar om i boken. Vi lyfte frågan i klassen om vilka program de tycker om att titta på. Vi fick många förslag och kom också in på vilka program är OK att titta på när man är 7 år? Finns det åldersgränser på olika program? Varför?

I dag fredag avslutade vi med lite fredagsmys då jag bjöd på kaka och saft. Jag vill stärka gruppen och att alla ska få må bra.

Nästa vecka börjar vi med Veckans höjdare!
Varje vecka kommer vi utse fyra veckans höjdare i klassen. Veckans höjdare är en elev som har varit en god förebild för kompisarna inom ett av våra fyra värdegrundsområden. För att barnen ska veta vad det krävs för att bli en höjdare har vi beskrivit de olika områden.

Nästa vecka:
Måndag – Idrott
Tisdag – Elevens val (med faddrarna)
Onsdag – Halva klassen åker till biblioteket – andra halvan har musik
Torsdag – Idrott
Fredag – Veckans mål och veckans höjdare

imageHa en härlig hösthelg och tänd ljus och mys!!

//LInda

En reaktion på “Veckobrev v. 41

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *