Veckobrev v. 46

Hej

Veckans stjärna:
image

Veckans höjdare:

 

Den här veckan har det varit barnboksveckan. Varje dag har vi tittat/lyssnat på en saga från olika länder i världen. VI har först tittat och lyssnat och sedan pratat om var barnen tror att sagan är från och varför.

Vi har också arbetat ganska mycket med IPads och skrivit våra ASL texter om våra hem och hur det ser ut och adress. En del vet var de bor men inte vad det heter – bor vi i villa eller hus? Höghus eller lägenhet? Många begrepp….

I matten har vi fokuserat på 5-kamtaterna. En läxa fick barnen hem i måndags där de skulle först räkna ut enklare additionstal 0-5 för att sedan måla i olika färger beroende på svaret. Hoppas att ni tog tillfället i akt att hjälpa dom att räkna och hitta 5-kamtaterna.
I dag fredag tittade vi på nya ”livet i mattelandet” som passande nog handlade om precis 5-kamaterna.
När barnen utvärderade veckan och målade sina stjärnor så blev många stjärnor gröna = jag kan 5-kamraterna.
Härligt när barnen får lyckas!!

Jag håller på att GLUSa era barn. Det är som ett litet test där jag kollar av barnens läsutveckling. Under VT i f-klass gjorde vi första testet och nu upprepas det för att kolla av så att deras läsning utvecklas. Barnen kommer att visa er sin läsutvecklings-schema på utvecklingssamtalet som kommer vara i början på 2016.
Detta görs på alla barn med jämna mellanrum för att jag/vi hela tiden ska veta att undervisningen är på rätt nivå och på ett bra sätt.

På elevens val träffade barnen sina faddrar. Denna gång var uppdraget att ta reda på fakta om ett land (som de fick tilldelat) och göra en liten faktaplansch om. Man skulle ta reda på flagga, världsdel, huvudstad, valuta, invånare.

GLÖM INTE ÖPPET HUS på torsdag den 19/11 mellan kl 15-17.
Denna eftermiddag/kväll är obligatorisk för alla barnen och vi vill att så många föräldrar som möjligt kan komma så barnen får guida er runt och får visa allt vi gjort/gör!

GLÖM INTE att anmäla närvaro till jullovet:
https://sigtunaedu-my.sharepoint.com/personal/kristoffer_dahlback_edu_
sigtuna_se/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=HjW
9V7UgtDLpUAjmRc
KtHjlUsYz9V%2fgVkyNXLfBGiog%3d&docid=1_12007ac3
409684f0c8504b73e86485
94a&wdFormId=%7B2C9E653B%2D92B7%2D4903%2
D81CC%2DB495104EDFD5%7D

HA EN HÄRLIG HELG NU!!
kRAm Linda                     klassen2.

2 reaktion på “Veckobrev v. 46

  1. Läxan måste dom fått efter att jag hämtat Vilja för hon har inte haft nån med sig. Hon nämde att dom skulle få, men när jag frågade sen så hade hon inte fått någon.
    /caroline

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *