Veckobrev v19

Veckan stjärna


Veckans höjdare:

Den här veckan blev en badvecka. Både måndag och torsdag så har de fått bada. Vi har åkt buss och varit i två olika badhus och det har gått superbra!! Dom är så duktiga att lyssna och få det att funka!

I matematiken håller vi på med fingerfemman och att lösa textbaserade matematikproblem. Jag har gjort en flipp om fingerfemman så att alla barn som vill och behöver kan titta många gånger (ni föräldrar kanske inte behöver titta 😉

Nästa tisdag på Elevens val ska hela skolan tillsammans gräva ner en planka i jorden. På plankan ska vi spika fast en colaburk, ett tuggummi, ett godispapper, en äppelskrutt och ett bananskal. När vi är på plats igen efter sommarlovet ska vi gräva upp plankan igen och se vad som har hänt.

Barnen fick tillsammans med sina faddrar nu i tisdags fundera vad som kommer att hända med sakerna på plankan. De diskuterade först och sedan dokumenterade de sina hypoteser i ett piccollage.

På tisdag nästa vecka 17/5 är det dags för Höjdareftermiddag! Barnen kommer att ha skoldag mellan kl 15-17 och ni föräldrar kommer till skolan och får gå runt och titta på vad alla barn i olika klasser gör och visar.

I vanlig ordning kommer vi att ha fikaförsäljning på tisdag när det är Öppet hus. I år är det 5-6:an som ansvarar för försäljningen men vi hoppas att alla kan bidra med lite fikabröd att sälja.

Om ni har möjlighet att bidra med något vore det bra om ni kan skriva en innehållsförteckning med tanke på alla allergier som finns. Lämna bakverken på tisdagmorgon med ditt/dina barn i klassrummen så tar vi hand om det.

Pengarna från försäljningen kommer att användas till aktivitet på skolan.

Nästa vecka:
Måndag: Idrott (utomhus)
Tisdag: HÖJDAREFTERMIDDAG kl 15-17
Onsdag: Musik TA MED LÄSBOKEN
Torsdag: Idrott
Fredag: reflektera över veckan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *