Veckobrev v 42

Hej!
Veckan som gått har präglats av pepp i olika former och det har varit intressanta diskussioner i alla klassrum, titta gärna på hemsidan för att se de övningar vi gjort.
peppveckan.se

Vår skola är en av två i kommunen som fått äran att delta i STL – skriva sig till lärande som i mångt o mycket handlar om återkoppling mellan eleverna. Mer information finns på rektorsbloggen som ni kan ta del av.

Under nästa veckan kommer en del elever att byta ut sina IPads för att leasingavtalen går ut. Detta blir inte våra IPads i klassen då vi fick nyare IPads mellan f-klass och åk 1.
Med detta byte kommer även ett nytt kontrakt som alla behöver skriva under pga. kommunen uppdaterat kontraktet. Vi önskar att ni noga läser igenom detta tillsammans med era barn så att ni alla är uppdaterade på de regler som gäller vid hanterandet av våra digitala verktyg med tillbehör.

imageVi kommer även att skicka hem laddare för att vi märker att det tar för mycket tid till att ladda IPaden i skolan och det är tid som vi behöver för att arbeta med IPaden inte att ladda. Vi förväntar oss att ni hjälper era barn hemma att ladda IPaden så vi kan arbeta med den här i skolan. Vid skada eller förlust ska ni kontakta läraren och om något går sönder måste det återlämnas till skolan.

I går hade hela skolan en mysdag, Giraffdagen! Tillsammans med våra faddrar tog vi en promenad och lekte ”Pepparkakskull” och ”Baklängeskurragömma”. Vi hann även med att ”Hitta vilse”. Till lunch blev det korvgrillning. 🙂

SVENSKA
Under den här veckan har fokus varit att skriva klart sina texter i Deckarschema 1. Det är texter som beskriver hur Piffy ser ut och sedan en ordlista. Nästa vecka kommer Deckarschema 2 med nya texter och utmaningar.

MATEMATIK
Vi har arbetat med rimlighet och överslagräkning – lite klurigt!
Det blir många exempel från affären då man ska handla och man behöver göra en överslagräkning för att kontrollera om pengarna man har med sig räcker?
Sedan har vi ställt frågor om vad som är rimligt – är det rimligt att en cykel har fykantiga hjul? Är det rimligt att en IPad kostar 30 kr, 300 kr eller 3000 kr?

SO/NO
Vi gick en tidspromenad idag som visar jorden historia. Mycket kortfattat så blir det en tidremsa som är 46 meter – 1 cm = 1 miljon år.
De sista 2 cm är då det har funnits människor!!!

 Nästa vecka:
Måndag: IDROTT (utomhus)
Tisdag: Musik – läsuppdraget (kap 5) + matteuppdraget (NOMP) slutfört
Onsdag IDROTT (utomhus) + nya läs- och matteuppdrag
Torsdag: Bild
Fredag: Dans och reflektion över veckan

 

2 reaktion på “Veckobrev v 42

  1. En fråga om schemat. Slutar dom 13.45 på måndagar eller hur är det egentligen? För hittills verkar dom inte ha slutat den tiden någon måndag alls.

    Mvh caroline

  2. Hej Caroline
    Det är meningen att vi ska avsluta 13:45. Jag har under en period väntat ut klassen för att de ska bli tysta innan vi avslutar och det har gjort att vi vid några tillfällen har fått stå kvar lite längre…
    jag ska tänka på att skicka hem de elever som inte har fritids i tid – jag ber om ursäkt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *