Veckobrev v.43

Hej alla
Vi lägger strax vecka 42 bakom oss och vi tror att de flesta börjar längta så smått efter höstlovet. Skolan är stäng hela v. 44 och även fritids på måndag den 31/10 men sedan är verksamheten i full gång för de som har anmält sin närvaro.

Under veckan som har gått har vi fortsatt med vårt värdegrundsarbete som just nu handlar om stoppljuset. Hur kan man hindra sig själv från att göra tokiga saker när man är arg/upprörd/ledsen osv. Under de två första veckorna har fokus varit på den röda lampan som handlar om att hitta strategier för att lugna ner sig själv. Gå gärna in på rektorsbloggen  https://steningehojden.wordpress.com/stoppljuset/ och läs mer eller be ditt barn berätta mer.

stoppljuset

På måndag morgon kommer årskurs 6 hålla i Höjdens storsamling med fokus på FN eftersom det är FN-dagen.

Matematik:
Vi har under veckan fortsatt med överslagsräkning och arbetat med att räkna tior. Om man ska handla två saker som kostar 37 kr och 28 kr – hur många tior behöver man då??

Svenska I svenska har vi börjat arbeta med Deckarschema 2. I det schemat handlar det om att skriva beskrivande texter och i tisdags dök helt plötsligt en fadder upp i klassrummet och eleverna skulle sedan skiva om henne signalement. Det arbetet fortsatte sedan med att eleverna ska beskriva sin klasskamrat. Det håller vi på med och det är svårt att inte bara skriva hon/han har, hon har, han har utan att utveckla texten till och använda flera beskrivande ord och meningar. Tillsammans tittade vi på två exempel på texter för att visa på hur man kan skriva:

Idrott Kolla hur duktiga era barn är på att dansa:

En sista viktiga punkt: Nu när alla har fått med sina laddare hem är det viktigt att alla laddar sina IPads hemma så vi kan arbeta med dom under skoltid. Nu är det flera som kommer utan laddad IPad och eftersom vi inte har laddare kvar i skolan så då blir man utan sin IPad.

Nästa vecka:
Måndag
: Storsamling och Idrott (kommer ha idrott tillsammans med åk 1)
Tisdag: Musik
Onsdag: Idrott
Torsdag:
Fredag: Dans (blå grupp)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *