Veckobrev v 45

Hej härliga vinterland!

Massor med snö och en härligt vinterväder har veckan bjudit på.
På skolgården har vi ett par viktiga regler som gäller vad det gäller snö och det är att man måste ha en hjälm på huvudet om man vill åka på kullen eller på isbana på gården. I nuläget har skolan inga lånehjälmar så det måste eleverna ta med hemifrån om de vill åka.
Det finns några stjärtlappar att låna på skolan.
Sedan är det förbjudet att kasta snöbollar.
Självklart behöver alla kläder efter väder. Varma kläder behövs och det behövs extrakläder eftersom det blir blött efter att ha haft lekt i snön.

Alla måste komma ihåg att det är avlusningsdagar denna helg 11-13 november.
image

 

 

 

 

 

I veckan i matematik har vi tränat på ental och tiotal. Flera har lite svårt att förstå vilket av talen i större tal vilket som är entalet/tiotalet. Vi kommer fortsätta traggla det så vi sedan kan fortsätta med större tal – hundratal, tusental.

I svenska arbetar vi med bland annat läsförståelse.  Eleverna får läsa en text och till texten är det olika frågor som de ska svara på. Det finns olika svåra texter så alla får en text som är på rätt nivå. Hemma får ni gärna hjälpa till genom att ställa frågor till det som barnen läser för då behöver de återberätta och bli tränar då extra på sin läsförståelse.

I SO  har pratat om valet i USA. Vi kom in på hur man väljer och varför och skillnaden mellan Sverige och USA. ”Vad heter Sveriges president?”
När jag då ställde frågan om det var någon som kunde säga vad Sveriges stadsminister heter var det ingen som kunde svara!
Då tog vi fram en bild på Stefan Löfven och pratade lite kort om hur det ser ut i vårat land med stadsminister och kungen. Sedan sa jag att alla ska svara om någon frågar att alla ska svara ”Stefan Löfven”.
Testa hemma så får vi se…

Nästa vecka:
Måndag: Idrott
Tisdag: Musik – ta med läsuppdraget, klar med NOMP
Onsdag: SKRIDSKOR, nytt läsuppdrag + NOMP
Torsdag: Bild
Fredag:

Ha en härlig helg nu!!
Ut och åk pulka =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *