Veckobrev v 50

img_0220

 

I tisdags lussade årskurs 1 för oss med en härlig stämma. Hela skolan samt föräldrar till barnen i luciatåget var på plats i matsalen för en mysig samling. 

 

 

 

 

Nästa vecka på tisdag 20 dcember har hela skolan pysseldag. Om ni har tomma toarullar hemma så får eleverna gärna ta med sig till pysslet.
Alla får ta med sig fika till sig själv, frukt eller smörgås funkar ju såklart också jättebra.

Eleverna har julavslutning 21/12 kl.8:10-10:30. Vi kommer att ha en storsamling med sång och sedan juldans tillsammans i idrottshallen. Alla klasser avslutar i klassrummen och önskar varandra God Jul. Ingen skollunch serveras denna dag. De elever som ska vara kvar på fritidshemmet har redan anmält sin omsorg. Vill någon av er föräldrar vara med denna dag så är ni givetvis varmt välkomna!

Nu sista dagarna skriver barnen berättelser. De har fått en checklista med punkter vad en berättelse ska innehålla som tex. en presentation av karaktärerna, ett problem, början – mitten -slut, miljön (var utspelar sig berättelsen).
checklista-till-berattelse
Eleverna skriver och skriver och gör det väldigt bra. De ska få läsa upp sina berättelser för varandra och få återkoppling.
Under hösten fick vi äran att träffa författaren Vanna Rosenberg. Hon berättade om sin bok och berättade också att det tog tre år för henne att skriva färdigt sin bok.
Det vi försöker med nu i klassrummet är att få barnen att bearbeta sina texter och ta hjälp av varandra att utveckla berättelsen ännu mer – det handlar inte om att bli färdig fortast utan att arbeta med sin text tills man är nöjd.

I matematiken räknar vi addition med tiotalsövergångar. 38+5=______
Det jag nu försöker ge barnen är strategier för hur man kan tänka för att underlätta till exempel 38+2=40 – 40+3=43.
Det är klurigt för många men vi kämpar på.

Nästa Vecka:

Måndag: Idrott
Tisdag: JULPYSSEL
Onsdag: Julavslutning 8:10-10:30
Torsdag. JULLOV – fritids för de som har anmält
Fredag: JULLOV – fritids för de som har anmält

 Den här julsången har vi lyssnat på i klassrummet och den gör alla glada =)

En reaktion på “Veckobrev v 50

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *