Veckobrev inför v 12

Hej
En härlig vecka till är redan slut.
Solen gör massor och ger en massa energi.

I klassrummet på SO arbetar vi på och har äntligen påbörjat MineCraft bygget som är så efterlängtat. Samtidigt som vi arbetar med Minecraft bygget så tränar vi på veckans förmåga som är: ”Att kunna jämföra likheter och skillnader”

Med detta projekt så har vi satt upp några regler som gäller:

Nästa vecka kommer bygget fortsätta och då ska de få visa för varandra och berätta vilka likheter och skillnader de ser med hus från stenåldern och ett hus som finns idag.

I matematiken har vi tränat på dels symmetri, asymmetri och symmertilinje. En uppgift kan vara att de får rita upp två figurer- den ena som är symmetrisk (lika på båda sidor) och en asymmetrisk (inte lika på båda sidor om symmetrilinjen).
Det som vi också tränar på är volym – vi har i halvklass bakat scones. Vi fokuserar just nu på deciliter och liter. Hur många deciliter gå på liter?
Om ni har chansen så baka gärna något tillsammans hemma – träna på de olika måtten och räkna – jättebra mattelektion och så blir det gott 🙂

På måndag är det dags för oss att åka till Naturskolan igen.
Denna dag kommer vi vara utomhus hela dagen och vi kommer promenera i skog och på ängar och lära oss om vad som händer nu när det blir varmare och våren är här.
Vi kommer starta en brasa under dagen och grilla korv till lunch och äta.
Det som barnen ska ta med sig är någonting att dricka, frukt, något litet fika och om man vill någon mer/annan matsäck.
Viktigt är att ha kläder efter väder. Just nu säger prognosen att det kan komma lite snöblandat regn och lite sol så det kan bli en spännande dag.

En sista sak är att jag måste be alla komma med en laddad IPad varje dag.

Nästa vecka:
Måndag: NATURSKOLAN – vi kommer tillbaka ca kl 13:30
Tisdag: STUDIEDAG (Fritids är öppet)
Onsdag: Idrott – ta med läsuppdraget
Torsdag:
Fredag: reflektera över veckan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *