Veckobrev v 21


Supertack ALLA föräldrar som tog er tiden att komma på vår höjdareftermiddag! Det blev så lyckat och barnen var stolta att få visa vad de har lärt sig och vad de har hunnit klara.

Nu är höstens organisation i stort sett klar så om du vill läsa så kan du gå in på Cecilias blogg:
Information om nästa läsår

Idag har vi äntligen grävt upp plankan efter ett år!! Det eleverna fick göra först var att ställa hypoteser om vad de tror har hänt med de nedgrävda sakerna.
Det som vi grävde ner 31/5 2016 var ett tuggummi, ett godispapper, ett päronskrutt, ett bananskal och en colaburk
Sen var det dags för storsamling i matsalen via en livesändning så satt alla elever och tittade på när Alexander grävde upp plankan ute på gården.
Blev det då som vi tänkte? Nja det var bara godispapperet och colaburken kvar som var ganska intakta men inget annat fanns kvar….

Idrotten 

Denna vecka har vi haft idrott utomhus. I måndags var det friidrott med längdhopp, kast med liten boll och 60 m.

I onsdag var det dax för fotboll – snällfotboll. Det blev en utmaning för många på olika sätt – de som är lite duktigare var tvungna på passa alla och skjuta lagom hårt och de som kände sig osäkra skulle våga komma fram och vara med. Det blev SUPERBRA!! Det var så roligt att se all växa och verkligen ta utmaningen!

Nästa vecka har vi ingen idrott på måndag (mellanstadiet har friluftsdag) På onsdag den 24/5 kommer vi ha idrott inomhus.

Nu har vi fått några ”gulliga” larver till vårat klassrum. Arbetet kring fjärilarna fortsätter och nästa vecka ska vi skriva texter om dom.

Måndagen den 29/5 är det dags för friidrottsdag för åk f-3.
Den dagen kommer barnen ombytta till skolan.
Barnen behöver ha med sig:

◾Kläder efter väder
◾Vattenflaska
◾Matlåda att äta lunchen ur
◾Bestick

Nästa vecka är det en kort vecka med endast 3 skoldagar. Torsdag har båda skola och fritids stängt, men på fredag är fritids öppet.

Nästa vecka
Måndag: Ingen idrott, engelska
Tisdag: Musik – klara med läsuppdraget
Onsdag: Idrott (inomhus)
Torsdag: LOV
Fredag LOV – fritids öppet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *