Veckobrev v 8 + sportlov

Hej alla
Idag hade vi en fantastisk storsamling med hela skolan. Alla har tränat i sånger som vi tillsammans sjöng. Det var som en avslutning på skolans ”Alla Med” projekt som har pågått under en sexveckors period.
Trygghetsrådet presenterade sig och berättade lite om sin roll på skolan innan sångerna.

Under veckan har fokus varit faktatexter, berättelser, tallinje, bråk och räknehändelser. Vissa saker måste vi upprepa väldigt många gånger för att befästa det.
Vi har också tränat på att göra och läsa av diagram. Under OS har vi följt medaljligan och har satt upp medaljer i klassrummet. Dessa medaljer fick alla göra diagram utifrån sen (bara guld).
Man var tvungen att använda linjal och dra raka streck både vågrätt och lodrätt. Sedan skulle man numrera den lodrätta raden och göra staplar för varje land.
Här får ni se några exempel:

Jag vill gärna se att ni använder detta sportlov till att förbereda inför nationella proven. Det ni kan göra är att träna läsförståelsen – läsa och ställa frågor om det lästa. Att också läsa olika texter – faktatext och skönlitterär text.  Skriv – dela upp i meningar – stor bokstav och punkt. I matematik – gör uppgifterna som finns i showbie – inför NP.
Jag vet att det är lov men ju bättre förberedda vi är desto bättre går det 🙂 

Veckan efter lovet v 10
Måndag – idrott
Tisdag – Musik – NOMP, + läsuppdrag (kap 16)
Onsdag – Idrott + slöjd
Torsdag – BIld + programmering
Fredag – Dans

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *