Veckobrev v 10-11

Hallo
En arbetsam vecka är slut. Vi har kämpat med förberedelser och skrivit och räknat massor. Jag tycker alla visar ett stort engagemang och vilja att lära och det känns jätteroligt.

Det vi har gjort nu som är lite klurigt är massa – gram, hektogram och kilogram. Att hålla ordning på hur många gram det går på ett kilo? Hur många hg är 5 kg? 0,5 kg omvandlat till hg och gram det är klurigt.
Baka gärna hemma och kolla olika mått och vikter.

Vi har också skrivit och läst för att träna läsförståelsen och skrivandet.

Vi har också hunnit med att prata om källkritik och om vad som är sant eller inte. Vi läste ur BAMSE tidningen och använde som diskussionsunderlag.
Viktigt och på riktigt!

Nästa vecka börjar vi med nationella proven.
Vi kommer att genomföra svenska delen innan påsklovet så den är färdig och sedan efter påsken koncentrerar vi oss på matematik.
Det är många mindre delprov som inte tar så lång tid att göra och det är några delar som ska göras i grupp. Det kommer att vara många halvklass timmar då Ia kommer ha lektion med den ena halvan av klassen och jag genomför test i klassrummet med den andra halvan.
Jag hoppas att alla känner sig laddade och tycker att det känns roligt.
Det jag önskar hemifrån är ju att eleverna är utsövda och mätta. Skicka med en frukt så dom kan fylla på med energi om det behövs.
När man skriver sitt test måste det vara lugnt så alla får den ro som man behöver. När man blir klar sitter man därför bara kvar på sin plats och börjar läsa sin bok – ingen får gå eller röra sig – tills alla är klara.
Jag ser fram emot att alla ska få visa hur duktiga dom är!!
Ni ska verkligen peppa där hemma – det här är bara en liten dela v allt vi har gjort i hela lågstadiet – inget avgörande.

Nästa vecka v. 11

Måndag: idrott, uppdrag att lära dig fem nya namn på personer i vår skola.

Tisdag: musik, studiestöd för dem som bestämt det 14.30-15.00.

Onsdag: idrott, slöjd,

Torsdag: bil/programmering.

Fredag: bytanamndag ☺

 trevlig helg till er alla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *