Veckobrev v. 6

Hej!

Vi börjar med att berätta att det är studiedag på måndag så då är det ingen skola men fritids är öppet för dem som har plats där.

Tack till er som fyllt i om praoplats via länken, har ni inte gjort det önskar vi att ni gör det så kanske vi kan ordna några praoplatser på skolan i andra klasser om det behövs. Annars får man vara med i klassrummet båda dagarna.

Vi flaggar för att vi ska ha vinterfriluftsdag torsdag v. 8 21/2 och då ska vi vara i Sigtuna med bl.a. skridskor och andra stationer – kläder efter väder. Mer info kommer.

Veckans arbete

Sv – förutom intensivt förberedande av samtal så har vi börjat läsprojektet med boken Fågeltjuvarna, ni kan se mer om hur det arbetet är upplagt på sidan Fågeltjuvarna – läsprojekt under bilden högst upp här på bloggen. 

Eng – i detta kapitel har vi övat på vad olika skolsaker heter och även att verb får ett s på slutet vid he/she/it. Lite lurigt när det också blir ett s i slutet av ord i plural, men vi kämpar på! Kom ihåg att det finns bra länkar att öva på i Showbie om ni har tid och lust ⭐️

SO – nu har vi avslutat delen om jordens inre och det gjorde vi genom att lära oss om tsunamis och att skriva med egna ord om vad som finns inuti jordklotet. Det var väldigt spännande att se många olika stuffer som både Livia och Helena visade, tänk att berg innehåller så mycket mer än ”bara sten”! 

Vi fortsätter arbetet om Sverige och har jobbat med naturresurser och deras väg till produkter.

Matte – vi har övat på vad olika vinklar heter och skala.

 

Nästa vecka

Måndag: studiedag – skolan stängd och fritids öppet!

Tisdag: förhör veckans ord + nya ord och även ny text delas ut i Showbie, slöjd.

Onsdag: bild/musik.

Torsdag: samtal/prao – se tider i tidigare veckobrev! Samtalen är i biblioteket.

Fredag: samtal/prao – se tider i tidigare veckobrev! Samtalen är i biblioteket.

Vi önskar er en fin helg!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *