Veckobrev v. 7

Hej!

Tack snälla för alla samtal, det är roligt att få träffa er föräldrar en stund och vi hoppas att ni kände er delaktiga och fick inblick i era barns vardag på skolan. En viktig sak vi vill påminna alla om, främst er föräldrar, är att komma ihåg den lilla men så väldigt viktiga frågan ”Vad gjorde du?” om det hänt något som ert barn berättar om hemma. Många gånger glömmer vi att verkligheten består av tre sanningar:

Min, din och den faktiska verkligheten.

Vi vill era barn det allra bästa och delar stor tid med dem varje dag, vecka och år. Till er barn vill vi påminna om att ni ska tro på er själva, ta fram det allra finaste i er själva i alla situationer och att våga 💞

Vi har pratat om den här trappan i klassrummet och önskar att ni påminner hemma om att hela tiden försöka och att vara positiv till nya uppgifter. Vi upplever att många fastnar på de två första trappstegen istället för att fundera på hur man kan göra, vilken hjälp man kan ta till och att lura hjärnan att göra mer än vad vi tror att vi kan – för tillslut kan vi ⭐️

Eftersom det mesta av vårt arbete finns i våra paddor kan ni be era barn visa er t.ex. showbie, OneNote (mest för digitalt samarbete nu) och book creator så ni vet vad vi gör och se hur vi arbetar.

Vi hoppas att alla haft det spännande och intressant på er prao och ser väldigt mycket fram emot att få höra om era äventyr!

Veckans arbete

Sv – förutom att öva på att hålla sitt samtal har vi har påbörjat arbetet med faktatexter som vi kommer ägna stor del av tiden till framöver.

Eng – vi har arbetat med ch 10 och kommer fortsätta med det nästa vecka, det innebär att vi inte lägger in någon ny text i engelska att läsa in på tisdag. Kapitlet handlar om has/have och vi lär oss namn på typiska saker man kan samla på.

Ma – klassen övar på area och omkrets just nu.

NO – Peder fortsatte arbetet med vattnets kretslopp och nästa vecka går vi vidare med väder.

Vi i åk 4 skjuter fram vår friluftsdag och tar det efter sportlovet, vi meddelar dag och aktivitet senare. Så torsdag nästa vecka är en vanlig skoldag med fokus på faktatexter och arbetet med En dag på jobbet.

Nästa vecka

Måndag: förhör veckans ord men inga nya ord och text delas ut över lovet. Alla med drar igång igen och vi börjar med förmågan att vara vänlig 💞

Tisdag: slöjd.

Onsdag: bild/musik.

Torsdag:

Fredag: fredagsfinal med sporttema inför sportlovet ⛹️‍♀️🤸‍♂️🤾‍♂️🏊‍♂️⛷🏂

⭐️ Vi önskar er en fin helg ⭐️

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *