Veckobrev v. 10

Hej!

Ännu en vecka närmar sig sitt slut och vi har som vanligt övat och lärt oss många saker ⭐️

Extra fokus denna vecka har varit att göra sitt bästa, prata gärna om våra Alla meduppdrag hemma för att höra hur det går. Det är alltid härligt med pepp från alla möjliga håll.

Vi vill be er skicka med vattenflaska till era barn om de har behov av att dricka vatten under lektionerna så vi kan minska springet in och ut, tack ⭐️

Veckans arbete

Sv – för att bli faktatextsexperter har vi denna vecka skrivit en faktatext om cyklar gruppvis, till veckan ska vi återkoppla på andra gruppens text för att hjälpa varandra att bli ännu bättre! När vi sedan förbättrat våra texter tar vi oss vidare genom att skriva faktatexter parvis med återkoppling och förbättring.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Alla har även övat på talstreck och synonymer och jobbat med boken Fågeltjuvarna.

Eng – denna vecka har vi jobbat med ch. 11 och övat på vad olika sporter heter och ställa frågan do you like och så klart svara ja eller nej. Vi använde oss av appen Sock puppets för att öva, kul ☺️

I vanlig ordning finns länk i Showbie för att öva extra hemma. 

SO – vi närmar oss slutet på vår Sverigeresa men har lite kvar, i veckan har vi gjort fusklappsprovet, tittat på väderleksprognos för att hitta väder- och geografibegrepp och även fyllt i en tabell för att kunna jämföra likheter och skillnader mellan våra landsdelar. Det var en spännande lektion där vi fick söka på internet, diskutera hur det kommer sig att Norrland är så stort men har relativt liten befolkning och att befolkningen förändras från år till år i våra landsdelar.

NO – vi lär oss om väder och vind, spännande hur viktigt det är med solen 🌞 Nästa vecka har klassen ett litet test i NO, vi kommer öva inför provet här i skolan men det skadar aldrig att öva lite hemma också om man vill och behöver.

Matte – vi lär oss läsa av tabeller och diagram.

 

Nästa vecka

Måndag: förhör veckans ord, ny text i Showbie för att öva läskondition under veckan. Nytt Alla meduppdrag är att förstå konsekvenser.

Tisdag: slöjd, studiestöd 14.30-15.20.

Onsdag: bild/musik.

Torsdag:

Fredag: test väder och vind. Fredagsfinal med tema grönt 💚

⭐️ Vi önskar er en fin helg ⭐️

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *