Veckobrev v. 13

Hej!

Denna intensiva vecka avslutade vi på Kulturksolan och dagen har varit fantastisk! Vi har med sång, dans och drama fått lära oss mycket om vikingatiden – tack ⭐️ En ändring till nästa fredag är att det är nolltolerans mot socker, inga godsaker eller annan dryck än vatten får tas med.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Vi vill be er föräldrar om hjälp med en viktig sak, att tillsammans med era barn öva på att använda sin lugna tysta röst, att kunna viska ibland och annars prata med låg volym. Många, i princip alla, skriker när de pratar och det blir oerhört jobbigt för alla. Vi förstår så klart att det blir annorlunda i skolan med många andra runt omkring men hoppas att ni kan hjälpa till att påminna och öva. Även att lyssna klart när någon annan pratar. Tack snälla!

Igår var vi med om något fantastiskt roligt, vi fick vårt diplom som bevis på att vi är en av fyra skolor i Sverige som blivit en Apple distinguished school! Sky kom så klart på besök och vi firade med äpplen och äpplecider 🍏

Tack Malin (Neos mamma) för att du tagit på dig ansvaret att vara klassförälder efter att de andra slutat ⭐️ Om någon vill vara med och stötta/tänka med Malin så meddelar ni bara oss!

Veckans arbete

Sv – de flesta har hunnit presentera sina Hitte på-djur i små grupper och nu har vi hoppat in i påskvärlden. Vi har planerat påsksaga och vissa har hunnit börja med sin text också. Slutprodukten ska bli en ljudbok så att vi kan lyssna på varandras sagor, toppen ⭐️

Vi är inne i en intensiv period av återkoppling och det är inte helt lätt, men viktigt så klart! Det blev tydligt bland eleverna att det är viktigt att göra sitt bästa när man återkopplar på sina kompisar och ge ärliga men snälla kommentarer. Att få en halvdan återkoppling kändes inte så kul men blev en bra diskussion om varför vi gör det här.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Eng – äntligen har vi börjat med stationer and the bananatable ⭐️ Så roligt och mysigt att få sitta med några få åt gången. Det blir riktig kvalité och på stationerna övar vi engelska på olika sätt med läsförståelse, grammatik, ordföljd och glosor. 

SO – vi skriver på våra vykort och alla har kommit lite olika långt, en del förbättrar sin text efter återkoppling och vissa har kommit så långt att de förbereder en presentation. I allt arbete vi gjort har vi glömt att titta på Geografens testamente så det klämmer vi in där det passar, den serien ger mycket info och kunskap om vårt fina land på ett roligt och ganska spännande sätt 🌍

Matte – klassen övar för fullt på strategier för olika räknesätt, vi lär oss att trolla med nollor känns det som ☺️

 

Nästa vecka

Måndag: idrott, förhör veckans ord, ny text i Showbie för att öva läskondition under veckan – svenska och engelska bara för idag pga. Apple i torsdags. Nytt Alla meduppdrag är att Respektera varandra ⭐️

Tisdag: slöjd, studiestöd 14.30-15.20. 

Onsdag: bild/musik, idrott.

Torsdag: ny engelsk text i Showbie att läsa in och öva under veckan för att läsa in på onsdag igen.

Fredag: kulturskolan 9-13, inget socker och meddela om barnen får gå hem därifrån, Fredagsfinal med tema Gammeldags skola (åk 4 är på kulturskolan så vi får hoppa det den hör gången)

 

⭐️ Vi önskar er en fin helg ⭐️

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *