Veckobrev v. 21

Hej!

Så är den sista hela veckan avklarad, nu är det faktiskt bara 8 skoldagar kvar och av dem är det lite andra aktiviteter inplanerade så vi håller sakta men säkert på att avsluta våra arbeten.

På tisdag har vi planerat för att göra omprov geografi Sverige för dem som behöver och även kunna förbättra texter som vykort från landskap/vikingatåg, påsksaga och hitte på-djur – texter kan alltid förbättras hur nöjd man än är ⭐️ Påminn gärna om det hemma.

Veckans arbete:

Sv – till första delen om Petite hade vi färdiga frågor att arbeta med och nu har vi vänt på det hela så att vi skapar frågor till det vi läser, en bra övning och eleverna kommer på bra frågor mellan och bortom raderna som kan vara lite klurigt ⭐️

Eng – i tisdags arbetade vi färdigt med ch 19 där vi övade på att använda I will och att det betyder jag ska, inte jag vill … Vi hann även med en bonusuppgift från british council, vi såg en kort film om Superhero high och gjorde detta aretsblad till:

Detta bildspel kräver JavaScript.

SO – förutom vår vikingaprofil och gård i Minecraft har vi haft ett litet avslutande test om vikingatiden. Alla har också kommit på ett runmeddelande från sin vikingafärd och skapat en runsten, häftigt!

Matte – vi arbetar vidare med geometriska figurer, enheter och uppställningar i de olika räknesätten. Vi uppmuntrar er att förhöra barnen hemma lite nu och då på multiplikationstabellerna så att de fastnar ⭐️

Värsta, bästa nätet – i fredags jobbade vi i halvklass med sociala medier och diskuterade vad det kan vara att tänka på innan man gör ett ”prank” och vad det kan leda till om det blir alldeles för tokigt. 

Nu i torsdags och fredags när Anna varit borta har det varit oroligare och pratigare i klassen, vilket inte är roligt för någon. Det här med att prata rakt ut, avbryta och inte lyssna på varandra måste vi bara få bukt med.

Nästa vecka

Måndag: idrott, slut med läsuppdrag för denna termin. Nytt Alla med-uppdrag är att kunna samarbeta!

Tisdag: slöjd, studiestöd 14.30-15.20. 

Onsdag: friidrottsdag – se info i tidigare veckobrev, om du tar dig själv till Midgårdsvallen ses vi där senast kl. 9.00 annars möts vi på skolan i vanlig tid. Onsdagsfinal med något blommigt 🌺🌸🌼🌻

Torsdag: Vi är lediga!

Fredag: Vi är lediga!

⭐️ Vi önskar er en fin helg ⭐️

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *