Veckobrev v. 35

Hej!

Hej och hå vilken vecka! Vi är igång med de flesta ämnen och har även börjat förbereda de elevledda samtalen som kräver en del tid och tålamod ☺️

Sv – i början av veckan gjorde vi ett stavningstest för att veta exakt vad vi ska fokusera på framöver och vi läser vidare om Petite och sammanfattar tre kapitel i taget, spännande bok och viktig övning där vi lär oss meningsuppbyggnad, stavning och att variera vårt språk i text.

Eng – alla skriver meningar om sig själv och sedan spelar vi in det i book creator för att öva både att skriva och tala engelska, heja alla för ert engagemang och vilja att utvecklas och göra det lilla extra:

Vi har lyssnat på en engelsk saga och till veckan fortsätter det arbetet på lite olika sätt innan vi börjar med vår bok What’s up.

Matte – förra veckan hann vi med ett litet test och utifrån det backade vi bandet för att repetera grunder så vi tryggt kan gå vidare. Veckan har ägnats åt positionssystem med resa tillbaka till Egypten och deras matematiska symboler och fåror i marken för att ta oss framåt med hjälp av talsortsstreck och förståelsen av nollans värde beroende på plats i ett tal. Vi har även övat på tallinjer och så klart är det svårare att göra egna än att läsa av givna tallinjer men det får vi öva vidare när vi nästa vecka ska öva på olika strategier för matematiska lösningar i addition och subtraktion.

Vi hann med en en enkel version av escape room i onenote idag också kopplat till matematik – succé ⭐️

Om ni har en lucka i schemat under helgen tipsar vi om att öva på multiplikationstabeller ⭐️

NO – inför Naturskolan gick vi igenom planering i IST och läste om biologins grunder med tillhörande frågor.

SO – nu tar medeltiden vid efter att vi lämnade vikingatiden i våras i ämnet historia. För att få en känsla av tiden tittade vi på några minuter från den första filmen om Arn och letade efter olika saker och så här mycket hann vi se och ta del av:

Nästa vecka

Måndag: Naturskolan hela dagen, se tidigare info 🍀

Nytt alla meduppdrag som är att säga hej och erbjuda hjälp vid passande tillfälle 💞

Tisdag

Onsdag: ombytt idrott ute. Föräldramöte med start i matsalen 18.00 och sedan fortsätter vi i klassrummet.

Torsdag:

Fredag: fredagsfinal med blue friday 💙

💞 Vi önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *