Veckobrev v. 40

Hej!

Vilken vecka! Fullproppad med många olika saker och vi har kunnat ge oss själva vår stora klapp (applåd med ett klapp) några gånger – heja ⭐️ Nu behöver vi verkligen öva på att orka hela dagarna och hela veckan 🦸‍♀️

På tisdag är det dags för Naturskolan och det ser vi verkligen fram emot, tänk på att ha kläder efter väder eftersom vi är utomhus hela dagen. Utöver maten vi får på plats är det ok att ta med extramat och fika i form av en godsak och vattenflaska är bra att ha. Tips är varm choklad om det ska vara kallt och även termos för korvar – bland det bästa tips jag själv fått genom åren som lärare ⭐️ 

Samling som vanligt på skolan, vi går in i klassrummet och går igenom dagen innan vi går till Ölsta och tar bussen kl 8.46 och beräknas vara tillbaka där ca 14.00. Det är ok att komma direkt till Ölsta eller för den delen till Sigtuna busstation kl. 9.00 och åka hem på egen hand om ni meddelar oss innan så vi vet.

Sv – Alfonstemat tuffar på och vi har sett på Listigt, Alfons Åberg som är fantastisk! Till den fick alla återigen tänka kring de olika karaktärerna och även när man själv kan spela extra liten … ☺️ Till senaste filmen Hokus pokus gör Timbuktu musik och vi har arbetat med låten Inte stor nog. Det var inte många som kände till låten och ännu färre som hade koll på Timbuktu, något som förvånade oss 😳

Detta bildspel kräver JavaScript.

Eng – vi har jobbat vidare med ch 1 i workbook, fokus på frukostsaker och grammatiskt some och any, lite lurigt när man ber om saker som inte går att räkna med some och att svara med any om det inte finns. Det lät ännu snurrigare att förklara det här än i klassrummet ☺️🙈

Matte – vi räknar på och övar just nu uppställning multiplikation med minnessiffror. Även denna vecka har vi räknat lite gemensamt för att ta del av andras tankar och att få möjlighet att prata matematik och öva på att använda rätt begrepp. Problemlösning är lite klurigt i vissa fall och kan innehålla mycket text som inte ens är nödvändig för uträkningen så det gäller att hålla huvudet på skaft och sortera bort det onödiga.

SO – tack vare flippen om digerdöden hade vi många spännande frågor och tankar när vi läste och diskuterade detta under veckan. Alla jobbade på jättebra med att beskriva digerdöden med egna ord och vi hann även läsa om framväxten av städer och skriva egna texter om hur det gick till och hur livet i en medeltida stad kunde se ut. Det är otroligt så litet Stockholm var under den här tiden jämfört med hur det ser ut nu ☺️

Detta bildspel kräver JavaScript.

NO – arbetet med NTA-lådan tog riktig fart i veckan när vi skulle undersöka fem mystiska ämnen. Alla gick in i rollen som forskare och undersökte hur de olika pulvren såg ut, kändes, lät och luktade. Systematiskt arbete för att lyckas med uppgiften ⭐️

Detta bildspel kräver JavaScript.

Bild – ett område med perspektiv startades upp i veckan där alla målar höstträd.

Idrott och hälsa – i måndags sprang vi skoljoggen, klassen gjorde en fin insats och det blev många varv tillsammans. Nu har vi startat upp med orientering och i onsdags sprang vi memorystafett och övade kartsymboler.

Idrott nästa vecka

Nästa vecka

Måndag: idrott utomhus – kläder efter väder. Nytt Alla meduppdrag som är att lära dig minst 3 nya namn på elever/vuxna på skolan 💞

Tisdag: Naturskolan – se info ovan!

Onsdag: musik och idrott utomhus – kläder efter väder. Anna har IT-dag på onsdagar framöver.

Torsdag: läst kap. 9-10 (vi läste kap. 7-8 i klassrummet) i Månfågel och gjort tillhörande uppgift i Showbie, förhör på veckans ord och nya uppdrag delas ut.

Fredag: fredagsfinal med tema rosa 💞

💞 Trevlig helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *