Kill- och tjejsnack

Från skolsköterska Patricia:

Till vårdnadshavare för elever i årskurs 5

I Skolverkets kursplan för skolår 5-6, i ämnet naturorienterade ämnen, är målet att eleverna ska ha fått kunskap om bland annat puberteten. Barnen i den här åldern har kommit olika långt i sin utveckling och de har många frågor. En del elever vill inte ställa sina frågor inför alla sina klasskamrater, men det är viktigt att de får svar på sina funderingar. (Snacket idag var uppdelat med kill- och tjejgrupper.)

Syftet med denna undervisning är att alla elever ska få kunskap om hur kroppen fungerar under den första delen av puberteten och förhoppning är även att de efter undervisningen vill komma till skolsköterska eller skolkurator om de har fler frågor.

Du kanske får frågor av ditt barn, som handlar om den utveckling som sker i deras kroppar, men det är inte alltid så lätt att svara som vuxen. Det finns många sajter på nätet för barn och ungdomar, som kan ge svar på de frågor som många unga undrar över. Som vårdnadshavare till en ungdom är det alltid bra att ha kunskap om vad som finns att läsa på dessa sidor och nedan finns adresser till några ungdomssajter.

Vänliga hälsningar

Patricia, Skolsköterska.

Länktips

www.umo.se

www.growingpeople.se

www.fragachans.nu

www.kpwebben.se

www.rfsu.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *