Veckobrev v. 42

Hej!

Med rasande fart närmar vi oss höstlovet, tänk att tiden verkar gå snabbare och snabbare för varje år! I vanlig ordning har veckan varit innehållsrik och det är otroligt roligt att se utvecklingen när det kommer till det språkliga och att skriva texter. Vi kämpar verkligen med det hela tiden och medvetenheten växer ständigt hos barnen gällande stavning, meningsbyggnad och textfomulering för frågor ställs ideligen och det är vi glada för ☺️

Sv – i språklära har vi övat på ng-ljud och meningsbyggnad. Dessutom har vi jobbat med personbeskrivning av Alfons och det blev lite trixigt att lösa det rent tekniskt i keynote men det ska nog ordna sig, envis lärare! Förutom det har vi börjat med våra halloweensagor och de allra flesta kom igång snabbt med många idéer – heja ⭐️🎃👻 

Eng – veckans kapitel handlade om att vara på nöjespark och spelhallar med tillhörande frågor om vad någon vill göra och kunna svara på det. Vi fortsätter att öva på is/are också och att de används vid en eller flera.

Matte – nu övas det division och hur bra det går beror på hur bra du kan multiplikationstabellerna. Vi genomförde ett litet test på addition och subtraktion idag, nästa vecka blir det på multiplikation och division.

Även om du är klar med dina uppdrag i NOMP kan du öva på just det du behöver där och vi påminner ofta om websidan www.multiplikationstabellen.se för att på olika sätt öva multiplikationstabellerna så de sitter som rinnande vatten, hjälp gärna till att förhöra vid tillfälle där hemma ⭐️

SO – vi har läst om Hansan och Drottning Margareta, arbetat med begrepp och ska sedan jobba vidare med analysmodellen för att öva på orsak och konsekvens vid olika händelser under medeltiden.

Detta bildspel kräver JavaScript.

NO – experimenten går vidare och vi hann med två stycken ⭐️ Det handlade om att blanda våra ämnen med lite och lite mer vatten, vi pratade om begrepp som lösning, slamning och filtrering. Det blev spännande resultat och vissa stämde även med hypoteserna – heja ⭐️

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nästa vecka

Måndag: idrott utomhus – kläder efter väder. Nytt Alla meduppdrag som är att hjälpa minst 1 person/dag 💞

Tisdag: slöjd.

Onsdag: musik och idrott inomhus. Anna har IT-dag på onsdagar, är ej med i klassrummet.

Torsdag: FN-dagen, läst kap. 15-16 i Månfågel och gjort tillhörande uppgift i Showbie, förhör på veckans ord och nya uppdrag delas ut till veckan efter lovet. 

Fredag: fredagsfinal med tema halloween 👻🎃

💞 Trevlig helg 💞

En reaktion på “Veckobrev v. 42

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *