Veckobrev v. 43

Hej!

Så är vi halvvägs genom höstterminen och det märks att vi alla börjar bli lite trötta, inte så konstigt med tanke på så mycket vi jobbar med och övar på hela tiden! Förhoppningsvis kommer vi tillbaka med laddade batterier för att orka hela vägen fram till jul ⭐️

Vi har funderat på det här med uppdrag i engelska och nu har vi äntligen bestämt oss för att prova elevspel.se till det och även ha ett uppdrag i svenska där utöver läsning i Månfågel och veckans ord. Alla har ett inlogg och är redan inloggade, skulle det uppstå problem så är det bara att höra av er så hjälper vi till! Varje vecka kommer barnen få riktade uppdrag som heter engelska/svenska v … och vi ser hur många gånger ni övat och hur det går för er, precis som med NOMP. Vi börjar redan nu så första uppdraget är från i onsdags till måndag v. 45, engelska, svenskan lägger vi till efter lovet. Sedan kommer det vara måndag-måndag.

Sv – i språklära har vi övat på ng-ljudet och skrivit + animerat till våra halloweensagor. Precis som vi skrev förra veckan så märker vi förbättringar i barnens texter, det känns mer samlat, att de tänker på den röda tråden och formuleringar. De börjar även förstå att innehållet är viktigare än längden – heja alla ⭐️

Eng – i rasande fart arbetade vi med ch 4 som handlar om att vara i mataffären, fråga och svara på vad vi behöver och så klart olika matvaror. I onsdags var det tema halloween 🎃 👻

Matte – division är klurigt och förutom att vi behöver ha stenkoll på multiplikationstabellerna så tar det kraft och energi att komma ihåg minnessiffror, vilken plats de ska ha och hur de fungerar. Vi får helt enkelt arbeta vidare med detta och kommer även ha mattespel på fredagar där vi övar multiplikation och division med start efter lovet.

SO – igår uppmärksammade vi FN så klart eftersom 24/10 är FN-dagen. Elever från åk 8 berättade kort fakta om FN på storsamling i matsalen och vi fick äran att höra på elever från åk 7 även i klassrummet och sedan tittade vi på korta filmer och pratade om demokrati, mänskliga rättigheter och skyldigheter samt globala målen. Spännande och extremt viktiga saker alltihop! Heja åk 5 för superfina diskussioner och bra samarbete med denna uppgift ⭐️ Ni hade tålamod med varandra under diskussionerna, lyssnade och samtalade. När vi gick igenom i helklass blev det bra diskussioner med spännande frågor och tankar, toppen 🤩

Detta bildspel kräver JavaScript.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi försöker avrunda medeltiden och har nu läst det sista i boken som handlar om unionstiden och uppror. Till det använder vi oss av analysmodellen. 

NO – experimenten går vidare och i veckan fick de prova på kemiska reaktioner, hur ättika blandades med våra fem okända ämnen, väldigt spännnade ⭐️🧪

Idrott v. 45

Jessica, idrottslärare, hälsar att inomhus behöver barnen ha skor, strumpor med halkskydd eller vara barfota pga. säkerhetsrisk – alltså ej ok med strumpor!

Om du vill se hur leken Kinesiska muren går till kan du titta på filmen nedan:


Vecka 45

Måndag: idrott inomhus, nya uppdrag i Elevspel till nästa vecka. Nytt Alla meduppdrag som är att prova en ny rastaktivitet ⭐️

Tisdag: slöjd.

Onsdag: musik och idrott inomhus. Progress test engelska på unit 1 (ch 1-4). Anna har IT-dag på onsdagar, är ej med i klassrummet.

Torsdag: läst kap. 17-18 i Månfågel och gjort tillhörande uppgift i Showbie, förhör på veckans ord och nya uppdrag delas ut till veckan efter lovet. 

Fredag: fredagsfinal med tema grön fredag 🍀

💞 Vi önskar er ett härligt läslov med en viktig utmaning 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *