Veckobrev v. 46

Hej!

 

Så var det dags för veckobrev igen, svisch svosch säger det bara så har veckorna passerat, det är inte långt till jul, 29 skoldagar bara … 🙈

Enligt plan ska vi till Naturskolan nästa fredag men det har uppstått lite problem kring detta så vi återkommer så fort vi vet när vi ska dit. Viktigt att veta är att vi kommer vara både inomhus och utomhus där Naturskolan håller till vid Flottvik, så kläder efter väder och det går så klart fint att ta med varm choklad, en godbit och extra mat om man vill. Kom ihåg vattenflaska också! Vi serveras lunch på plats.

Sv – denna vecka arbetades det med m-ljudet, tänk så många ljud och mycket stavning vi övat – heja oss ⭐️ Förutom att låna lite tid till SO för att jobba med globala målen där vi samtalar, skriver manus och gör reklamfilm så har vi fortsatt läsa i Solhjärtats hemlighet. Det är så spännande och svårt att lägga ifrån sig den, bra betyg på en bok tycker jag ⭐️
Det saknas fortfarande qr-koder av halloweensagor så om du ska göra qr-kod av din halloweensaga hemma så finns en flipp om hur du gör här ovanför där vi samlar flippar under blandat, så airdroppar du den till Anna på måndag ⭐️

Matte – i matte fortsätter vi att arbeta med bråk, vi har lärt oss skriva bråk i bråkform och i blandad form och vi håller även på att lära oss addera, subtrahera, multiplicera och dividera bråk. Vi jobbar med tiondelar för att det ska underlätta för oss när vi snart ska lära oss mer om decimaltal.

Eng – vi började med ch 6 som handlar om tv-serier/filmer och hur man frågar vad någon tycker om och svar till det. Vi har övat många adjektiv och även börjat med en text om en kändis/bok/film. Vi fortsätter nästa vecka och kommer jobba parallellt med ch 5 och ch 6.

NO – på No:n/kemin undersökte vi denna vecka våra fem okända ämnen med rödkålssaft, vilket är en indikator och då kan tala om för oss om våra ämnen är sura eller basiska och då lärde vi oss också om pH-värde. 

SO – just nu arbetar vi med FN:s 17 globala mål där vi diskuterar i grupper och ska så småningom spela in en ”reklamfilm” för att komma med idéer vad vi själva/kommunen/Sverige/världen kan göra för att bidra till en bättre och hållbar utveckling. Det är en utmanade uppgift där kreativiteten kan flöda och det är svårt ibland, vilket vi märkte idag. Förhoppningsvis blir vi klara till veckan så vi kan gå över till religion.

Kom ihåg att lägga in bild på din animering och text av slutuppgiften till Medeltiden i Showbie SO, eller filmen om det fungerar ⭐️

Detta bildspel kräver JavaScript.

Idrott nästa vecka

Vecka 46

Måndag: idrott inomhus, nya uppdrag i Elevspel till nästa vecka, se flipparna till engelska. Nytt Alla meduppdrag som är att vårda språket ⭐️

Tisdag: slöjd.

Onsdag: musik och idrott inomhus. Anna har IT-dag på onsdagar, är ej med i klassrummet.

Torsdag: läst kap. 25-26 i Månfågel och gjort tillhörande uppgift i Showbie, förhör på veckans ord och nya uppdrag delas ut till nästa vecka. Författarbesök av Pär Sahlin ⭐️

Fredag: fredagsfinal med tema blommor 🌼🌸🌺

💞 Vi önskar er en härlig helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *