Veckobrev v. 47

Hej!

Vilket fantastiskt avslut på veckan med författarbesök och sedan heldag på Naturskolan ⭐️ Vi är otroligt tacksamma att kommunen ordnat båda delar! Pärs besök kan ni se och läsa om i inlägg från igår och på vår Facebook, magisk stund och vi tänker ta tillvara på detta genom att ha tema fantasy vid berättelseskrivning efter jul 🧟‍♀️ Kom ihåg att hålla igång fantasin och kreativiteten, det hjälper vid många olika tillfällen genom livet ⭐️

Vi har även tittat på våra skolknep för att se hur det går för oss … Vi upplever nämligen en negativ trend i språkbruk, attityd, ifrågasättande och behov av att brottas och ta strypgrepp på varandra. Vanligt svar är att allt är på skoj och vi förklarar att det aldrig är ok att skoja så, vare sig på skolan eller i samhället. Skolknepen jobbade vi fram tillsammans och ni var rörande överens om hur vi skulle ha det i vårt klassrum i början av höstterminen. Vi önskar att ni tittar på både dem och framtidsbiljetten hemma och diskuterar innebörd och vad just du är grym på och vad du kan öva mer på. Alla delarna är viktiga för er tid i skolan men även för resten av livet när det kommer till arbete och att vara en del av ett välfungerande och härligt samhälle 💞


Sv –
i språklära jobbar vi med J-ljudet, vi pratar om olika regler och stavningsförslag och nästa veckans ord innehåller just J-ljudet. Vi har läst vidare i Solhjärtats hemlighet och använder läsfixarna till det i vår keynote, under de 8 första kapitlen i boken har vi hittat många ord som är nya eller kluriga att förklara. I början av veckan förberedde vi oss inför Pärs besök:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Eng – ch 6 bjöd på många spännande saker som att kunna bokstavera sitt och andras namn, yrken och vad någon jobbar med och även svara på det. Vi kommer fortsätta med vår text och ch 6 nästa vecka.

Matte – slutet på bråk närmar sig och vi har börjat så smått med decimaltal som hör ihop med bråk.

SO – eftersom vi hade en heldag med Naturskolan så har lite av tiden gått åt till NO i veckan. Alla blev klara med sin reklamfilm till de globala målen som vi kommer lämna en stund nu för att lära oss om våra 5 världsreligioner. Men målen kommer bli väldigt aktuella under december månad …

Filmerna finns i tidigare inlägg och även under en sida högst upp på bloggen 🌏

NO – under en otroligt givande dag på Naturskolan fick vi på flera olika och roliga sätt lära oss om energi och energiomvandlingar. Vi märker hur bra ni blir på att ta anteckningar när vi lätt tar med oss vårt verktyg iPad överallt. Det är roligt att se alla olika varianter av design när ni väljer att dokumentera, ni är riktiga experter på detta ⭐️

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Vecka 48

Måndag: idrott inomhus, nya uppdrag i Elevspel till nästa vecka. Nytt Alla meduppdrag som är att hälsa på någon man inte känner ⭐️

Tisdag: slöjd.

Onsdag: musik och idrott inomhus. Se flipp till bild. Anna har IT-dag på onsdagar, är ej med i klassrummet.

Torsdag: läst kap. 27-28 i Månfågel och gjort tillhörande uppgift i Showbie, förhör på veckans ord och nya uppdrag delas ut till nästa vecka. Se flipp till julsaga 🤶🏻☃️🎅🏻

Fredag: fredagsfinal med tema black friday 🖤

💞 Vi önskar er en härlig helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *