Veckobrev v. 48

Hej!

Intensiv vecka som vanligt med många olika saker att öva på. En sak vi verkligen behöver öva på är att peppa sig själv så med hjälp av dessa kan ni öva och hitta olika favoriter hemma för att sedan använda i skolan ⭐️

Sv – veckans ljud är tj-ljudet i språklära och det är riktigt kämpigt men vi lär oss hela tiden vi övar, det måste vi komma ihåg ⭐️ Vi läser vidare i Solhjärtats hemlighet och hittar många ord att skriva upp!

Igår började vi med kärleksfulla julsagor efter pepp om hur mycket ni utvecklats i ert skrivande och stavning ⭐️ Med färska tips från Pär kom de flesta igång väldigt snabbt och några hade till och med tänkt/startat hemma – heja ⭐️ Kom ihåg att använda sambandsord och lagom med dialoger ☺️

Eng – denna vecka har det varit lite blandad kompott! Dels har vi jobbat vidare med ch 6 och övat på att använda do/does want/wants och lärt oss många yrken. Dessutom gjorde vi en liten snabbkoll i onsdags för att veta hur vi ligger till.

Matte – vi jobbar på med decimaltal och har nu kommit fram till att addera och subtrahera decimal. Vi är mycket hjälpta av att vi tidigare i höstas har tränat mycket på dessa räknesätt och vilka strategier man kan använda.

SO – äntligen var det dags att starta upp religionsarbetet som många frågat efter ⭐️ Vi började med genomgång av PP, fundera på vad tro och religion är och vad det kan betyda för olika människor. Det var intensiva diskussioner och många frågor uppstod och vi kunde hjälpas åt att förstå och samtala, jätteroligt! Innan vi började läsa om kristendomen tittade vi på en kort film på ne.se och använde våra tankelappar till det:

Detta bildspel kräver JavaScript.

NO – vi har läst om Alfred Nobel och hans uppfinning dynamiten, vilket är passande eftersom vi närmar oss Nobeldagen. Vi har också sammanställt våra anteckningar från förra veckans Naturskolan och eleverna har blivit duktiga på att dokumentera.

Bild – ännu en perspektivbild och denna gång med vintertema, nämligen snögubbar i grodperspektiv ☃️

 

På söndag är det första advent och imorse fick vi ta del av en storsamling med tema advent som åk 2 arrangerade, tack ⭐️ På måndag kör vi igång vår digitala adventskalender som utgår från vårt tema, kom ihåg att prata om dagens lucka hemma varje dag 💞

Idrott nästa vecka:

Se filmen här om du vill.

Nästa vecka

Måndag: idrott inomhus, nya uppdrag i Elevspel till nästa vecka. Se flipp och förbered dig inför engelska ☃️

Tisdag: slöjd.

Onsdag: musik och idrott inomhus. Anna har IT-dag på onsdagar, är ej med i klassrummet.

Torsdag: läst kap. 29-30 i Månfågel och gjort tillhörande uppgift i Showbie, förhör på veckans ord och nya uppdrag delas ut till nästa vecka.

Fredag

💞 Vi önskar er en härlig helg 💞

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *