Veckobrev. 6

Hej!

Vilken vecka, full av aktivitet! I onsdags var det simning och klädsim som var både jobbigt och roligt. Igår hade vi en toppenfin dag med Naturskolan och vi gick på vintervandring där vi såg spår av djur, gjorde eld och grillade korv, vi gick 10700 steg ⭐️ Tack Gazi för att du hängde med och hade lite koll på gruppen, den var till stor hjälp och verkade uppskattat bland alla barn 💞

Detta bildspel kräver JavaScript.

På måndag är det studiedag, perfekt att öva inför progresstest som vi tar på onsdag. From idag startar fredagsuppdragen som innehåller läsförståelsetext och veckans ord. Detta finns i Showbie svenskauppdrag. Viktigt att ni får med frågan i svaret till läsförståelsetexten. Nästa fredag går vi igenom texten/svaren och har förhör på veckans ord. Vi kommer också ha ett Ma-uppdrag, att ni ska öva multiplikation i Nomp. Tabellerna ska bli automatiserade nu så vi slipper räkna på fingrarna vilket hjälper oss mycket vid uppställning. 

Sv – språklära denna vecka innehöll pronomen och det delade vi samtidigt ut på engelska i Elevspel så de får med sig detta i båda språken. Redovisning i grupper från prao och sammanfattning av Naturskolan och arbete med begreppstriangel.

Matte – vi har jobbat vidare med decimaltal och tusendelar med problemlösning. 

Eng – redovisning av sitt favoritställe i Sverige, heja alla för fina redovisningar och att många av er valde att redovisa inför halvklass, modigt ⭐️

SO – nu läser vi om den sista av de fem världsreligionerna, Buddhism, och även denna religion är spännande och ger oss en hel del att tänka på och prata kring.

Teknik – vi har läst och lärt oss om lutande planet och hävstången samt påbörjade skisser och byggande av rörliga djur, någon kroppsdel ska kunna röra sig. När uppgiften är färdig ska en skiss och instruktion finnas till djuret.

Idrott nästa vecka

Nästa vecka

Måndag: studiedag, hela skolan stängd.

Nytt Alla med-uppdrag är att skapa och bevara arbetsro ⭐️

Tisdag: slöjd och studiestöd för de som bestämt eller behöver ta igen pga. sjukdom eller inte hunnit klart.

Onsdag: musik, idrott och progress test, Anna har IT och är ej med i klassen.

Torsdag:

Fredag: fredagsuppdrag till nästa fredag och genomgång av veckans uppdrag, fredagsfinal med hjärttema 💞

💞 Vi önskar er en härlig helg 💞

2 reaktion på “Veckobrev. 6

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *