Veckobrev v. 18

Hej!

Vi jobbar på i vanlig ordning och hinner med en massa olika saker. Eftersom vi lär oss om Norden så har vi gemensamt med klassen spikat datum för kartprov och när resetipset ska vara klart, det är onsdag v. 21 den 20/5. Det finns en blindkarta i Showbie SO och ni kan öva på seterra.

På idrotten har klassen gjort olika parkourbanor och här kan ni se resultatet ⭐️

Sv – förutom Monstret så har vi lärt oss om nordiska språk, övat på norska och danska och lyssnat på en norsk saga. Många saker är ju lika men en hel del skiljer sig åt, det kan bli en del tokiga och roliga missförstånd så det är bra att vi lär oss lite om grannländernas språk ☺️

Eng – vips var det dags för round up och progress test igen så det har vi ägnat oss åt denna vecka. Det var bra övningar på att skriva egna texter och vi har lagt till uppgiften att läsa in vissa saker hemma så vi kan höra er prata engelska ⭐️

Matte – oj oj oj vilka uppgifter vi har tagit oss an denna vecka! Det har varit problemlösning på hög nivå och det var klurigt för både barn och vuxna 🙈☺️ I slutet av veckan började vi med decimal och multiplikation med 10, 100 och 1000. 

SO – vi jobbar vidare med resetips samtidigt som vi börjat lära oss om samhällskunskap och hur våra politiska strukturer fungerar. Vi tar hjälp av material från riksdagen ⭐️

NO – ämnet för resten av terminen är biologi och denna vecka läste vi i vår bok på ne.se om Hur naturen funkar – det handlar om ekosystem, näringskedjor/vävar och levande/ej levande organismer. Till detta arbete ska vi göra fältstudier som vi börjar med på tisdag och vi kommer vara ute en del av NO-lektionen och då gäller kläder efter väder 🍀

 

Idrott nästa vecka

Nästa vecka

Nytt Alla meduppdrag som är att förstå att vi kan ha olika viljor ⭐️

Måndag – idrott utomhus så kläder efter väder, läst kapitel 11-12 och gjort tillhörande uppdrag till Jakten på den perfekta luggen i Showbie svenskauppdrag + matteuppdrag 

Tisdag – slöjd

Onsdag – musik, idrott utomhus så kläder efter väder

Torsdag –

Fredag – läst kapitel 13-14 i Jakten på den perfekta luggen och gjort tillhörande uppgifter i Showbie + matteuppdrag, fredagsfinal med gammeldags fredag 🍀


💞 Vi önskar er en härlig helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *