Veckobrev v. 19

Hej!

Så har vi tagit oss igenom ännu en vecka, vi räknade i början av veckan att det är 5 skolveckor till sommarlov så nu är det bara 4 kvar – det känns helt overkligt 😳

På måndag är det som ni läste dags för friidrottsdag på Midgårdsvallen och då ska vi vara där tillsammans med åk 2. Egen mat och en godsak är helt ok att ta med och vi rekommenderar att ta extra frukt/smörgås också för det är gott att ha när vi gått dit. Kom ihåg matlåda och bestick om du ska ta mat från skolan! Vattenflaska behöver alla komma ihåg. Vi peppar för ett härligt och glatt gäng som får röra på sig i fint väder 🍀⭐️🦒

Nästa fredag kommer Atea och spelar in film hos oss och två andra åk. Det känns som jag skrev tidigare både spännande och pirrigt, det är en stor sak som vi är väldigt stolta över och hoppas att både ni barn och föräldrar känner samma sak för.

Sv – veckan började med Pippi på danska och det var svårt att förstå ☺️ Förutom nordiska språk har alla arbetat med Monstret och nästa vecka är det dags för sista kapitlet och att få ihop hela storyn. Vi tar av svenskan nu när vi skriver så mycket i både SO och NO, ni blir duktiga på att hitta och använda information och att formulera er ⭐️

Eng – temat för veckan var vägbeskrivningar och det märks att alla börjar samla på sig fler och fler ord, det blir roligare att prata då – heja ⭐️

Matte – denna vecka har vi övat på att multiplicera och dividera med 10, 100 och 1000 – viktigt att ha koll på hur decimaler och tal flyttas och ändras! Vi har även hunnit med lite längd.

SO – några har redan blivit klara med sitt resetips och visat för klassen, så roligt att se hur mycket ni lär er och hur fina presentationer ni får till – stort heja ⭐️
Förutom resetips läste vi klart om riksdag och regering och har svarat på några frågor som hjälper oss i vår skrivuppgift om detta. När vi var inne på riksdagen.se för att söka reda på olika saker blev det tydligt att det är något vi behöver öva mer på, se hur hemsidor är uppbyggda och hur/vad/var vi kan hitta olika saker, perfekt att börja med i höst! Nu hoppas vi att vi hinner med lite ekonomi innan sommaren också när alla skrivit klart skrivuppgiften till samhällskunskapen. 

NO – i tisdags var vi ute på fältstudier för att undersöka närmiljö, ekosystem och levande/icke levande organismer. En uppgift som innehåller både planering, genomförande, diskussion, reflektion och presentation. Vi ser fram emot era resultat ⭐️

Nästa vecka

Nytt Alla med-uppdrag som är att göra det jag ska ⭐️

Måndag – friidrottsdag på Midgårdsvallen, se tidigare info, vi går från skolan bums 8.30 🍀

Tisdag – slöjd

Onsdag – musik, ingen idrott

Torsdag – litet mattetest, multiplikation, division med 10, 100, 1000 och omvandling av längdenheter

Fredag – filminspelning, läst kapitel 15-16 i Jakten på den perfekta luggen och gjort tillhörande uppgifter i Showbie + matteuppdrag + veckans ord, fredagsfinal med pyjamastema 💞

💞 Vi önskar er en härlig helg 💞

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *