Veckobrev v. 46

Hej!

Nu har vi gjort första delen av de muntliga NP och jag tror de flesta pustar ut och känner att det inte var så farligt som man trodde. Är man sjuk eller av någon anledning missar ett tillfälle så meddelar jag när det ska göras, har ingen sådan plan än.

Så bra det gått för oss under läsveckan 🤩 vi fick ihop 5540 sidor under skoltid – stort heja ⭐️

Veckan har varit högljudd vilket gör att både jag och elever får huvudvärk och det är inte roligt, kanske ni kan öva på att viska hemma? 

Kolla så du är klar med dessa uppgifter, om inte, gör klart o lämna in ⭐️

Sv – i mångt och mycket har veckan ägnats åt att läsa och återkoppla på faktatext #1. Vi pratar en del om att inte skriva av text utan formulera med sina egna ord, det visar att man förstått och dessutom att man får ihop egna meningar. Det ser generellt bra ut med faktatexter i klassen så det här ska nog gå fint ⭐️

Äntligen har vi lyssnat klart på Brorsan är kung och idag har vi haft boksamtal och sammanfattat.

Eng – vi har jobbat klart med a-delen och det är mycket fokus på regelbundna och oregelbundna verb, trixat med vilken form av verbet som ska användas med frågan did men vi övar och lär oss!

I och med läsveckan började vi lyssna på The billionaire boy och det är en hel del svåra och nya ord som gör det svårt, men vi är också ganska ovana vid brittisk engelska så extra svårt därför tror jag. Vi samlar ord och sammanfattar kapitel tillsammans så det här ska vi nog klara av!

Som om det inte vore nog så ska vi under några veckor framöver på fredagarna läsa short stories i grupper och sammanfatta dem på engelska, idag övade vi gemensamt så vi har koll på strategier och tillvägagångssätt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

SO – under veckan har vi jobbat klart med uppgiften om tro och livsåskådning, ett område som gått fort och varit lärorikt. Till veckan börjar vi med etik och moral, det blir spännande!

Idrott nästa vecka

Flipp idrott

Nästa vecka

Måndag –

Tisdag – NP Eng enligt schema som vi gått igenom (om all personal är på plats), idrott, studiestöd 

Onsdag – bild, slöjd

 Torsdag –läsuppdrag kapitel 2 + uppgifter i Showbie ska vara gjort till Balladen om en bruten näsa, idrott, matteuppdrag ska vara gjort 

Fredag – NP Eng enligt schema som vi gått igenom (om all personal är på plats), hkk, musik och språk – du måste komma ihåg att ta med din språkbok till skolan

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *