Veckobrev v. 47

Hej!

Så var ännu en vecka avklarad och många saker har vi hunnit med, t.ex. NP i engelska ⭐️

Under NP i tisdags övade alla på programmering med appen Scratch jr så nu är de fullfjädrade proffs på detta och här är några av barnens idéer på vad vi kan använda scratch till i skolan ⭐️

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

På onsdag är det dags för NP i matematik och så här ser schemat ut:

Sv – språklära denna vecka var verb och hur vi kan böja dem, det var väldigt klurigt med de olika formerna perfekt och pluskvamperfekt förutom presens och preteritum som vi redan lärt oss. Givande lektion och nu hoppas jag att vi inte hör gedde och sovde t.ex. fler gånger ☺️🙈

Innan vi började skriva faktatext #2 pratade vi om generella saker många behöver öva och tänka på och hjälptes åt med hur vi kan variera början av meningar för att skapa bättre texter.

Eng – dels lyssnar vi vidare på boken Billionaire boy där vi samlar på oss svåra ord och sammanfattar kapitel gemensamt. Det kändes lättare denna vecka när vi kommit in lite i boken och vi vänjer oss vid det brittiska uttalet och uppläsarens olika sätt att ändra rösten för olika karaktärer. 

Dessutom jobbade vi med B-delen i ch 3 där vi övat på hur man komparerar adjektiv på engelska och frågar o pratar om olika fritidssysselsättningar. 

Under NP idag skrev alla en eller två texter till sekvensbilder med juligt/vintrigt tema som de även ska läsa in i Showbie.

SO – en intressant vecka där vi lärt oss mer om etik och moral, vad det betyder och hur etiska modeller ser ut. Dessutom har vi i grupper diskuterat dilemman och pratat om hur olika alla är beroende på hur o var man är uppväxt, vilken familj man tillhör och vilka värderingar man får med sig + att kompisar, lärare och andra människor man möter formar en som person och ens inre kompass. Precis som med religion och tro är det viktigt att förstå det för att ha förståelse för hur människor kan tänka och handla i olika situationer, förmodligen inte alltid som du tycker är rätt men det kanske är rätt för den.

Två av svaren på hemuppgiften igår ⭐️


Idrott nästa vecka


Nästa vecka

Måndag –

Tisdag – idrott, studiestöd 

Onsdag – NP matematik – se schema ovan, bild, slöjd

 Torsdag – idrott, inget matteuppdrag 

Fredag – läsuppdrag kapitel 3 + uppgifter i Showbie ska vara gjort till Balladen om en bruten näsa, hkk, musik och språk – du måste komma ihåg att ta med din språkbok till skolan

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *