Veckobrev v. 5

Hej!

Vill börja med att tacka för alla härliga samtal vi haft denna vecka! Det gick ju alldeles utmärkt att ha dem via teams och eftersom ni presenterat samtalet hemma fanns tid att prata om lite allt möjligt, toppen helt enkelt ⭐️

Några av er efterfrågade planering i olika ämnen som ni ännu inte fått, här kommer grovplanering från idrotten:

Påminner om att vi önskar toa- och hushållsrullar för våra brobyggen, vi har fått in några stycken, tack!

Skolvalet startar på måndag den 8/2 och även om ni ska gå kvar så behöver ni ansöka hit men ni behöver inte fylla i fler alternativ.

Sv – språklära denna vecka var adverb och det gick jättebra, heja! Dessutom har vi börjat med tema textförståelse där vi kommer möta olika texter och röster som vi ska arbeta med ett tag framöver. Klassen har blivit duktiga på att använda lässtrategier så nu tar vi det hela ett steg längre, väldigt spännande och roligt, tycker jag ☺️

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi har också gjort kartläggaren idag.

Eng – eftersom vi haft samtal under veckan hade vi inte någon lektion i måndags så vi har under veckan passat på att lyssna på Billionaire boy och idag gjorde vi kartläggaren.

SO – spännande tider helt klart och i veckan har vi lärt oss om hur de trodde på häxor och vilket sorgligt öde många kvinnor mötte efter hemska anklagelser. Vi pratar ofta om hur viktigt det är att titta på historien utifrån deras tid, kunskap och tro för många gånger kan vi fråga oss hur vissa saker varit möjliga. Vi har även pratat om hur människor framställs olika genom tiderna och vad det kan bero på samt varför vi haft en tid som kallas karolinska tiden och då funderade vi på om sjukhuset med samma namn kanske är döpt därefter … 🤷‍♀️

Matte – vi jobbar vidare med multiplikation och division så att grunderna ska sitta ordentligt! Viktigt att börja i rätt ände, använda minnessiffra och ibland komma ihåg decimaler – det är mycket med det hela ☺️
Nytt för veckan var överslag med multiplikation och att man kan ”låna” nollor vid division för att kunna räkna ut talet, lägga till decimaler efter och förstå att t.ex. 37 har samma värde som 37,0 eller 37,00 osv.

Idrott nästa vecka

Nästa vecka 

Måndag – studiedag och ni är lediga

Tisdag – idrott 

Onsdag – bild, slöjd

Torsdag – idrott

Fredag – one minute speech inläst på engelska i Showbie 

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *