Veckobrev v. 7

Hej!

Vi närmar oss sportlov och vi längtar nog lika mycket allihopa i åk 6, trots denna längtan efter sovmorgnar och lata dagar har vi jobbat på som bara den i veckan!

Läs här för info om vad som gäller om ni skulle resa utomlands under lov eller annat tillfälle!

Sv – vi fortsatte språklära med utvecklade fraser där subjekt och predikat innehåller flera ord. Textförståelse denna vecka handlade om Drottning Kristina som vi nu mött på många olika sätt. Vi läste ur Flickornas historia och efter det gjorde alla egna boktwitter och det var riktigt roligt att läsa allas ⭐️

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nästa textform att skriva är instruktion och det började vi med igår och det är viktigt att komma ihåg alla steg för att instruktionen ska fungera ☺️ vi började med att skapa en lättsam instruktion:

Eng – i boken läste vi om Bermudatriangeln och gjorde uppgifter i workbook, dessutom har vi nu lyssnat klart på Billionaire boy och till det ska en karaktär beskrivs och en sammanfattning skrivas.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Klassen önskade höra en till bok på engelska så på tisdag ska det röstas efter att olika förslag presenterats.

Vi har också hunnit lyssna på och svara på frågor till två My secret land. Idag jobbade vi med Robin Hood via British Council inför nästa kapitel i boken. Där har vi sett en kort film, läst text och gjort uppgifter till. 

SO – frihetstiden är lättare att ta sig igenom efter Vasa och stormaktstiden så vi hinner med massor! I veckan har vi pratat om vad frihetstiden egentligen betydde, hur viktig handeln var för Sverige och ekonomin, lärt oss om hattar och mössor, mött några av vetenskapsmännen och en kvinna som levde under denna tid och även börjat titta på Historieätarna.

Matte – förutom uppställning och negativa tal har vi övat på problemlösning och igår hade vi ett litet test.

NO – broarna är färdigbyggda och nu ska alla fylla i keynote med skiss, plan och eventuella ändringar samt vad som gått bra och mindre bra och hur de faktiskt byggt för att skapa en hållfast konstruktion. 

Idrott nästa vecka


Nästa vecka 

Måndag –

Tisdag – idrott

Onsdag – bild, slöjd

Torsdag – idrott

Fredag – one minute speech inläst på engelska i Showbie 

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *