Veckobrev v. 8

Hej sportlov ⭐️

Så är dagen kommen, nu är det en veckas ledighet som står för dörren och det är vi verkligen redo för!

Sv – i språklära har vi nu lagt till objekt till subjekt och predikat. Det blir tydligare och tydligare med de/dem och att han/honom + hon/henne används om det är subjekt eller objekt.

Textförståelse denna vecka kom i en ny form, nämligen som en tv-serie. Vi ska se säsong två av Fröken Frimans krig och såg första avsnittet som gav bra diskussioner och många tankar, förutom svenska så passar det bra med ämnet historia och hur vi diskuterat kvinnors plats i samhället genom tiderna ⭐️

Detta bildspel kräver JavaScript.


Eng –
boken lärde oss this/that och these/those och kapitlet handlade om Robin Hood.

Förutom det har vi även valt en ny bok att börja lyssna på efter lovet. Väldigt demokratiskt fick alla läsa eller lyssna på sammanfattning av 8 olika böcker och sedan fick de lägga varsin röst och boken som fick flest röster är A good kind of trouble och jag tror att många valde den för att den tar upp Black Lives Matter som vi jobbade med i höstas.

SO – även om frihetstiden känns ”lättare” så hände otroligt mycket under denna tid som vi behöver ha koll på. Det är mycket fakta att ta till sig men försöker lätta upp texter med filmer och diskussioner för att kunna svara på frågor och befästa kunskap och förståelse.

I veckan har vi lärt oss mer om Gustav III, hur han tog enväldet tillbaka men även byggde upp konst och kultur och tillslut mördades på maskeraden. Befolkningen ökade genom bättre organiserad landsbygd + att vi lärde oss äta potatis, vi levde i fred och vaccin framställdes.

Matte – nu jobbar vi med skala och då gäller det att förstå hur man räknar ut verklig storlek om något är förminskat eller förstorat och dessutom övar vi enhetsomvandling som kan vara lite klurigt.

NO – det sista med broarna har gjorts klart och vi har kikat lite på läromedel i ne.se som hör till teknikområdet. Där finns text, film och quiz att arbeta med, toppen!


Veckan efter lovet 

Måndag – vi välkomnar vår nya klasskompis FannyLeah

Tisdag – idrott

Onsdag – bild, slöjd

Torsdag – idrott

Fredag – one minute speech inläst på engelska i Showbie 

💞 Önskar er en fin helg 💞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *