Veckobrev 36

Veckobrev 36

Nu är vi redan inne i september och har fått ett härligt septemberväder.

Vi har arbetat med barnens första bokstav i sina namn. Alla berättade vilken bokstav deras namn började med för varandra. Barnen har fått göra bokstaven i lera och sedan målat bokstaven.

I början av veckan läste vi en berättelse om ”Hickeman” som handlar om en tjej som ska sova över och som har ett gosedjur som heter ”Hickeman”. Efter den berättelsen gjorde barnen egna inbjudningar och bjöd in ett av sina gosedjur att vara med under fredagen på skolan. Barnen har även ritat sitt gosedjur och skrivit vad de heter.
Under fredagen hade vi gosedjursträff. Barnen presenterade sina gosedjur för varandra och berättade vad de hette, hur länge de haft sitt gosedjur och när de fick dem osv. Vi avslutade med en gruppbild. Detta var mycket uppskattat av barnen. Titta på bloggen!

Många av barnen fortsatte att leka med gosedjuren ute på rasten.

Vid lunchen har vi infört fem tysta som innebär att alla sitter och äter tysta i fem minuter. Sedan får barn och vuxna börja prata med varandra som sitter runt bordet. Detta fungerar väldigt bra.

Nästa vecka på torsdag 11 september har vi Skoljoggen. Hela skolan springer tillsammans en sträcka så många varv de vill/orkar under en timme. En slant samlas in (barnen tar med till skolan eller via bankgiro) för SOS barnbyar och barnbyn i Bouar i Centralafrikanska republiken. Gå gärna in på http://www.skolidrott.se/Arrangemang/Skoljoggen/ för mer information.

Tänk på att se över regnkläder och stövlar och ha gärna kvar dessa på skolan under veckorna. Vi är i skogen både på torsdag (fritids) och på fredag (klass).

Lite ändringar i schemat: vi har flyttat på idrotten till efter lunch på onsdagen. Schema kommer att finnas på bloggen snart.

Gå gärna in på rektorn Cecilias blogg och läs Höjdens månadsinfo. http://steningehojden.wordpress.com/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *