Veckobrev

Hej

Nu är det dags för ett välförtjänt skollov.
Nästa vecka är det lov från skolan och fritids är öppet tis-fre.

Veckan efter lovet fortsätter vi skolarbetet och kommer då också att börja vårat efterlängtade arbete med lärplattorna.
Vi kommer att ha en ny veckans bokstav och fortsätta med vårat utvecklande språklek där vi på ett lekfullt sätt tränar språket på olika sätt. I matematiken har vi arbetat med mönster och sortering och det arbetet kommer vi fortsätta utveckla.

Vecka som varit har vi fokuserat och pratat om FN-dagen som är idag fredag den 24 oktober. Vi har mest fokuserat och diskuterat kring barns rättigheter. Vad har man för rättigheter som barn? Får alla barn gå i skolan? Har alla barn rätt till rent vatten?
Barnen fick i början av veckan titta på bilder på olika barns sovrum från olika delar av världen – och sedan fick barnen reflektera kring hur olika det faktiskt är i världen. Efter att de sedan hade ritat sina egna sovrum fick de presentera det för varandra och ge varandra feedback på det.
De har fått måla olika flaggor och vi tittade på en världskarta de pratade om varandras olika ursprung.
I torsdags hade vi elevens val tillsammans med våra faddrar och då läste vi boken ”alla barns rätt”.
I dag fredag så var vi först i skogen då barnen fick en klurig samarbetsövning ”knuten” som går ut på att tillsammans lösa knuten på varandra, (be barnen berätta).  Sedan
fick barnen klippa ut och göra vingar på en fredsduva att ta med hem.
Vi avslutade veckan med BIO. Barnen fick egna biobiljetter och det serverades popcorn och saft. Filmen som visades var ”Arthur”.

Ha det så bra!!
//Linda, Mia och Robban

Bio

Bio 1

2 reaktion på “Veckobrev

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *