Veckobrev v. 13

Hej
Veckorna springer iväg och vi har så fantastiskt roligt och det händer mycket intressant i klassrummet och med klassen.

Den här veckan som gått har vi arbetat med bokstaven T – barnen hittade 93 ord på denna bokstav – helt otroligt!!!
Barnen har gjort T-shirtar som hänger på en Tvättlina i Taket 🙂 och i ASL har de skrivit om saker de inte Tycker om. Spännande att höra om de olika sakerna de inte tycker om – is, kiss, spindlar, ha rast, läxor, kallt, mördarsniglar, kackerlackor, maskot, grädde mm.

Vi har haft Elevens Val tillsammans med våra faddrar som barnen tycker så mycket om. De har fått problemlösningar som de tillsammans ska hitta en lösning på.

Barnen har också mätt olika långa föremål på NTA (Natur och Teknik för Alla). De fick mäta dörren, fönstret och tavlan. Innan de mäter får de ställa en hypotes om vilket av föremålen de tror är längst/kortast.

På idrotten har barnen lekt samarbetslekar. En av lekarna ska barnen klämma fast en boll mellan sig tex axel mot axel och tillsammans gå över golvet utan att tappa bollen.

I språkleken har barnen fortsatt träna på ljuda och att det blir ett annat ord om ljudet i början tas bort. Vi har även lekt spindelnätet där vi leker med ord.

Vi avrundade veckan med att arbeta och prata om känslor. Det hör till vårat värdegrundsarbete som vi arbetar med kontinuerligt.
Alla fick göra ett piccollage (en app) med fyra bilder på sig själv då de gör fyra olika känslor. Väldigt givande och väldigt roligt.

Nästa vecka är ju påskvecka så vi kommer ha lite tema ”PÅSK” hela veckan. Vi kommer prata om påsken, påskpyssla och sedan ska vi prova att skriva tokiga meningar i ASL.

Ha en härlig helg – hoppas solen hittar tillbaka .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *