veckobrevet v 18

VALBORG

Nu är det dags för lite långhelg. Barnen har idag haft sin första ”Grej of the day” (mikrolektion) som handlade om Valborg och valborgsmässoafton. Sedan fick barnen göra egna brasor av silkespapper.

Under veckan har vi fokuserat på värdegrunden och pratat mycket om hur man ska vara mot varandra. Detta arbete håller vi på med hela tiden och kommer fortsätta med framåt också.

Vi har tränat på tallinjen, ordningstal, tid och klockan.
Vi ställde frågor som vad är tid?, vilka saker visar tid?, kommer 5 innan eller efter 9? Vilket tal är störst 15-21?

Vi vill påminna om att det är en klämdag den 15/5 och skolan är stängd. Fritids är öppet men de som behöver omsorg måste skicka ett mail till Cecilia snarast!

Vi har ÖPPET HUS den 19/5 mellan kl 15-17. Denna tid innebär skoltid för eleverna och att föräldrar och andra kommer och ser vår verksamhet.
Mer information kommer.

En liten pekpinne – skolan börjar kl 8:10 på morgonen. Det är flera barn som kommer lite sent och det blir rörigt och lite jobbigt för den som kommer in i klassrummet efter sina vänner. Vi kan väl försöka nu den sista tiden innan sommaren att låta barnen få komma till skolan redan vid 8:00 för att få en lugn och bra start på dagen!

Ha en härlig helg!
Kram Linda, Mia och Robban

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *