Veckobrev v. 21

Hej alla härliga människor!

Vill börja med att tacka alla föräldrar som kom i tisdags på öppet hus.
Barnen var väldigt nöjda med era besök och att de fick visa alla sina saker som de har gjort och håller på med.

Vi har nu på förmiddagen gått igenom ”veckans kluring” och det visade sig att det bara var något barn i klassen som hade tittat på den med sina föräldrar hemma. Vi vill därför påminna om att tanken är att man hemma tillsammans med sitt barn klurar på veckans kluring och att man skriver ett svar i kommentarsfältet. På fredagen går vi i klassen igenom kluringen och svaren.
Veckan kluring var denna vecka att räkna ut vem som har det dyrbaraste namnet – varje bokstav var värt olika många poäng. Barnen fick sitta två och två och ha en miniräknare och räkna ut poängen i sina namn.
I vår klass ”vann” MAXIMILIAN = 105 p.

Vi har påbörjat ett arbete där barnen ska träna på att bli ”superundersökare”.
I detta arbete (som kommer fortsätta under hösten) så kommer vi att arbeta med att barnen ska bli medvetna och få kunskap kring bl.a – hur man tar reda på saker, information, att tänka på att all information som man får fram kanske inte stämmer, att det bakom varje ord och bild finns någon som vill något.

Vi har en fråga: Vi kommer att göra en lite längre utflykt fredagen den 5 juni och skulle uppskatta om någon förälder eller annan vuxen skulle kunna följa med. Vi kommer åka på morgonen ca. 8:30 och komma tillbaka vid 13:30.
Hör av er till någon av oss om ni kan!

Nästa vecka:
Måndag – Idrott
Tisdag – ASL
Onsdag – IDROTT – ta med gymnastikkläder!!
Torsdag – Elevens val
Fredag – Skogen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *