Veckobrev v. 39

Hej alla

Den här veckan har gått fort och vi gör så många roliga och intressanta saker i klassrummet.
I svenskan har vi börjat jobba med en/ett, lite om meningar och magiska kulan (läsuppdraget).
Jag har denna vecka gjort ett litet test med eleverna då jag har gjort ett test som heter ”Hitta bokstaven”. De fick då sitta en och en och lyssna på en CD där en kvinna läser upp olika bokstavsljud och barnen ska lyssna och fylla i vilken bokstav de hörde.
Detta för att jag ska kunna lägga svårighetsgraden på rätt nivå och se vad de kan/kommer ihåg från förra året.

I matematik har vi jobbat med talen 1-10 räknat framåt, bakåt och sedan har vi haft siffer-race (be barnen berätta)
Vi har tittat på en film som förklarar likhetstecken [vsw id=”E_dYC68tykg” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]
Titta gärna tillsammans hemma också!

I NTA har vi precis startat upp med temat fast eller flytande. Spännande att få diskutera tillsammans med sina kompisar kring olika föremåls lika och olika egenskaper.

Elevens val så fick våra elever äntligen sina efterlängtade faddrar! De elever som går i åk 4 har varsin fadder i vår klass. Det är tänkt att vi ska arbeta då och då med faddrarna i Elevens val men också att de äldre barnen känner lite extra ansvar för just sitt fadderbarn och hjälper till och stöttar upp i andra situationer också.

Idag på eftermiddagen sammanfattade vi veckan och gick igenom vad vi gjort:
image

Något som är intressant är att barnens reflektion kring veckan är att det är bra uppgifter MEN 22 st (av 26) tycker att det är rörigt och pratigt i klassrummet. Detta ledde till en väldigt bra diskussion då jag frågade vem som kan göra något åt att det är rörigt och pratigt och alla förstår att det är dom själva som kan få det bättre!

Ett par saker till som vi har pratat kring och som barnen är osams och det uppstår konflikter kring just nu är riskakor (om man har med sig riskakor är det sina egna) och omklädningsrummet (Man ska bara i sitt egna omklädningsrum och hur beter man sig mot varandra).

NÄSTA VECKA:
Måndag: Idrott
Tisdag: Matematik stationer
Onsdag; Musik, NTA
Torsdag Idrott
Fredag: Veckans mål

Ha nu en härlig helg!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *