Veckobrev v. 45

Hej

Ännu en härlig vecka har gått.

Veckans höjdare:

Denna vecka har vi fokuserat på våra mål och alla har gjort bakgrunder på sina IPads där barnen har skrivit sina egna mål som de ska arbeta med under terminen. Detta för att de varje dag ska bli påminda och komma ihåg vad just mitt mål är och vad just jag ska arbeta lite extra med.

Cecilia har gjort ett månadsinlägg på sin blogg som är bra om alla läser:
https://steningehojden.wordpress.com/2015/11/04/hojdens-manadsinfo-5/

Veckan stjärna:

image

Vi har pratat om vatten den här veckan – i tisdags pratade vi om vattnets kretslopp – att det är samma vatten som dinosaurierna drack som vi dricker och att det är samma vatten som går runt – regn som värms upp av solen och som sedan avdustar upp i himlen och bildar moln som sedan blir regn. Barnen gjorde sedan bilder där de fick visa kretsloppet i appen Ritplatta.

I dag fredag fortsatte arbetet med vatten och idag målade vi undervattensbilder. Barnen skulle tänka sig som dykare långt ner i vattnet och som tittade upp mot ytan – bildteknik att få vattnet att bilda som en tunnel där ytan är som en ljus prick.
Mycket talangfulla barn som lyckades superbra med detta.

image

I matematik håller vi på att träna 5-kamrater och tränar också i appen ”Räkna” olika tal och siffror. Nästa vecka kommer barnens mål vara att kunna 5-kamraterna så ni får gärna hjälpa till att fråga och träna hemma. Barnen ber mig om fler läxor och de vill ha med arbeten hem så nästa vecka kommer en liten matteuppgift som ni kan hjälpas åt med,

Här kommer en inbjudan till ÖPPET HUS den 19/11 mellan kl 15-17.

öppet-hus-ht15-1024x544

NÄSTA VECKA:

Måndag: Idrott + Ny Veckans stjärna
Tisdag: Elevens Val
Onsdag: LÄSUPPDRAG + Musik
Torsdag: Idrott + Nytt läsuppdrag
Fredag: Veckans Mål + höjdare

En reaktion på “Veckobrev v. 45

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *