Veckobrev v.49

Hej alla glada!!

Veckans stjärna:

image

Veckans höjdare:


Här kommer viktig decemberinformation från oss här på höjden:

1 Lucia
Har fått förfrågan från föräldrar hur vi gör med lucia.
På Steningehöjdensskola är det förskoleklassen som lussar för resten av skolan på morgonen den 11/12. Det är inga föräldrar som kommer och lyssnar då. Vi har alltså inget eget luciafirande i klassen.

2. Pysseldagar 16-17/12
Vi kommer att ha julpysseldagar hela skolan då vi ordnar olika stationer där barnen får gå runt till dessa och pyssla. Vi kommer att behöva lite rekvisition som små glasburkar som vi skulle uppskatta om ni skickar med barnen hit till skolan.

3 FRILUFTSDAG 15/12
Vi kommer då att vara utomhus hela dagen. Skolan ordnar med korvgrillning som lunch men om man vill ta med någon annan lunch så är det såklart OK. Vi har också sagt att någon frukt, dricka och något fika ska man ta med – en godsak – men ingen läsk eller godis!!

Extra kläder
Snälla – kolla så att era barn har kläder här på skolan. De måste ha varma kläder och de måste ha extra kläder om de blir blöta eller något annat som händer!

5 SKOLAVSLUTNING:
julavslutning

I klassrummet har vi en julkalender med QR koder. Eftersom det inte är så många dagar (skoldagar) i december så får två barn ”öppna” en QR kod varje dag. Det är en värdegrundskalender då det gömmer sig ett uppdrag bakom t ex. ”Dela ut gratiskramar idag” Idag ska du hjälpa till med disken hemma” Rita eller skriv något till någon som du inte sett på länge”.
Det är spännande att se barnens reaktioner på uppdragen och att de tar uppdragen på allvar.
QR koderna sitter på julkulor som barnen har gjort själva – se så fina de är!

image

Cecilia har gjort sista månadsinlägget för i år – läs gärna:*
https://steningehojden.wordpress.com/2015/12/04/arets-sista-manadsinfo/

HA NU EN HÄRLIG ANDRA ADVENT!!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *