Faktatext

idag på morgonen så kom barnen in i klassrummet och fick samlas runt en lykta med ett ljus. Jag läste två texter som hade något gemensamt – båda handlar om rådjur men det var två olika typer av texter – en faktatext och en saga.

image

Jag läste båda texterna och sedan pratade vi om likheterna och om skillnaderna. Barnen var snabba med att komma på att faktatexter är ju på riktigt medan i en saga kan vad som helst hända.

image

Vi kommer fortsätta under den här veckan och nästa vecka att titta på fler faktatexter. I slutet av nästa vecka ska barnen få presentera och visa upp egna faktatexter de har skrivit tillsammans med en vän.

3 reaktion på “Faktatext

  1. Aha, därför Cleo och Olivia kom hem och satte sig för att göra faktatexter ?? Toppen, bra träning inför treans nationella prov. Hejja alla ettor 🙂

  2. Livia berättade en hel del olika fakta om rådjur igår – hon var både glad och exalterad över sina nyvunna kunskaper. Och själv blev jag mest bara väldigt stolt ??. Vad roligt att ni fortsätter i samma anda ??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *