Veckobrev v 13

Förlåt – bättre sent än aldrig!

Veckans stjärna:

image

Veckans höjdare:

Här är veckans ”läxförhör”:

Under den här veckan har vi i matematiken tränat på klockan. Vi har främst tränat på hel och havtimmar. En del tycker det är ganska enkelt och anda tycker det är svårt – träna gärna hemma!

I går hade vi besök i klassrummet av ett par stycken från Skolverket som har varit och tittat på oss när vi arbetade med ASL. De ville se när eleverna skriver och hur vi arbetar med texterna efteråt. Barnen tyckte det var roligt att få visa och att få berätta.

I svenska har vi också tränat på att skriva/göra sagor och den här veckan fick de använda appen ”PuppetPals2”. De har tagit kort, skapat en händelse, ett problem och sedan måste ju det finnas en lösning på problemet och ett slut på sagan.
Det här måste vi fortsätta med under nästa vecka.

Fröken var lite lurig i dag och lurade klassen med att skolan ska byta namn till något roligare och att vi behövde barnens förslag på roligare namn på skolan.
Klassens förslag på nytt namn på skolan är: Buskulskolan, Ökenskolan, Skyskolan, Lejonkungenskolan, Jepardskolan, Klövernskolan, Fritidsskolan, Bästaskolan, ABC skolan, Fritidsgården, Steningehöjdenlejonskolan, Skogsskolan och Tårtkakeskolan.
När jag sedan sa APRIL APRIL blev de mer besvikna och tyckte inte att det var ett jätteroligt skämt. hihihi lite roligt tyckte jag det var iaf.

Månadsinfo finns nu på Rektorsbloggen!

Nästa vecka:
Måndag: Idrott
Tisdag: Elevens Val
Onsdag: Musik + ta med läsuppdraget
Torsdag: Idrott -+ nytt läsuppdrag
Fredag: ASL + reflektera över veckan

HA EN HÄRLIG HELG
/Linda oc Ia

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *