Veckobrev v 36

Hej alla

Som ni såg på inlägget från igår så håller barnen nu själva att få skriva blogginlägg.
Det här är för att skapa en större känsla av att det är vår blogg och att dom själva blir mer delaktiga inte bara fröken som skriver!
Varje vecka kommer de som är klassvårdar att två och två skriva ett blogginlägg där de får välja att skriva om tex något som de har lärt sig, veckan roligaste, det här vill vi berätta och/eller välja bilder till.
Det här blir också en träning i att skriva på dator, vilket de inte gör i alla fall i skolan, träna i att tillsammans komma på en text och att sedan få berätta för klassen.
Det blir lite extra roligt för dom om de får kommentarer från er föräldrar 🙂

Under veckan har vi arbetat med barnens vävar. Alla har nu mätt på sin träbit och spikat dit sina 10 spikar och några har till och med börjat att väva. De tycker att det är roligt och att det var spännande att få följa med upp till träslöjden och se hur det är där med Joacim.

Annars har ju barnen fått tillbaka sina Ipads nu så vi har arbetat en del med olika appar. Vi har ju delat upp apparna i olika mappar för att enkelt kunna hitta rätt app för rätt ändamål. Som till exempel om vi har matematik så kan jag säga att man får välja en av ”matte-apparna i matte-mappen” så hittar alla en bra app att arbeta med när man är klar med den uppgift som skulle göras.

Utvecklingssamtalen närmar sig och under veckan håller vi på att ta fram allas mål och har börjat utvärdera hur har det gått med mitt/mina mål som jag har?
Vi kommer att fortsätta arbeta med underlaget för att alla ska känna sig trygga till samtalet.

Här är klassens fantastiska hjärtpussel som vi tillsammans i klassen har skapat:
imageDet här symboliserar att alla är viktiga och att alla hör ihop! Om en bit fattas så är inte pusslet komplett! En viktig del av vårat värdegrundsarbete som vi håller på med.

Nästa vecka:
måndag: IDROTT (med Edvin)
tisdag: Musik
onsdag: IDROTT (med Edvin)
torsdag: Bild
fredag: reflektera över veckan

En reaktion på “Veckobrev v 36

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *